Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İŞKUR DESTEĞİYLE KENDİ İŞİNİN PATRONU OLDU.

İŞkur desteği alangirişimciler kendi

İŞkur desteği alangirişimciler kendi işlerinin patronu oluyorlar. 

aksaray’ın eskil ilçesininnüfusuna kayıtlı İdris gÖk, 1994 eskil/aksaray doğumlu olup % 48 görme engelibulunmaktadır. babası ahmet gÖk ile birlikte hayvancılık yapmaktayken kendineait hayvanların olması isteği ve ileriye dönük yatırım yapmak amacıyla kendiişini kurma projesi kapsamında 05.06.2017 tarihinde İŞkur’a başvuruda bulunarakhazırlamış olduğu projesini sundu.

projesi kabul edilen İdrisgÖk, İŞkur’dan almış olduğu hibe desteği ile aldığı süt sığırı cinsi büyükbaşhayvanların sütünü, süt toplayıcısı mandıralara satarak geçiminisağlamaktadır.  bu sektördeki tecrübesiniartırmakta olup zamanla babasına ait olan mandıranın yanına kendine ait bir mandırakurmayı hedefliyor.

bu proje ile kendigeçimini sağlamakla birlikte topluma yararlı bir birey olmak isteyen İdris gÖkaçıklamasında; “kendi başıma bir şeyler başarabileceğim için engelleri sınırtanımadan aştım ve bu projeyle hayatıma yeni bir yön verdim. bu sayede özgüvenim arttı. ailemin de desteği ve bu işteki becerim sayesinde başarıyıyakaladığımı düşünüyorum” dedi.

girişimcilik engeltanımıyor 40 engelli kendi İşini kuruyor.

girişimci gök; “Çalışmahayatında milli seferberlik kapsamında cumhurbaşkanımız sayın recep tayyiperdoĞan’ın talimatıyla engelliler için 36.000 tl olarak verilen hibe desteğinin50.000 tl’ye çıkarıldığını duydum. sürekli hayallerimi süsleyen köyümde kendiişimin başında ayaklarımın üzerinde güçlü durma hayalimin gerçeğe döneceğini oanda hissettim.

aksaray İŞkur, engellivatandaşlar için açmış olduğu proje destek ofisi ile bizlere yardımcı oldu veprojemin onaylanmasıyla artık kendi işimin patronu oldum. almış olduğumbüyükbaş hayvanlar yavruladı. bir taraftan süt üretiyor bir taraftan da çevremdebenim gibi engelli olan kardeşlerime örnek olmanın gururunu yaşıyorum. bize bufırsatı veren başta cumhurbaşkanımıza, Çalışma ve sosyal güvenlik bakanımıza veİŞkur İl müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. bu yıl aksaray’da 40 engellikardeşimin daha kendi işinin patronu olduğunu öğrendim. bizim gibi başarılı,genç engelli girişimcilerin sayısı arttıkça engelliler çalışma hayatında dahafazla yer alacaklardır” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

TOKİ'den 51 il için müjde!
Sıradaki Haber TOKİ’den büyük avantaj; TOKİ, Aksaray’ında içinde bulunduğu 51 ilde arsa satışı yapacak!