Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN KAYBETME LÜKSÜ YOK

2018 yılının ilk 6

2018 yılının ilk 6 ayının değerlendiren aksaraymüteahhitler birliği başkanı recep akalin, “İnşaat ve yapı sektöründe tek birfirmamızı bile kaybetme lüksümüz yoktur” dedi.

aksaray müteahhitler birliği 2018 yılının ilk 6 ayınıdeğerlendirdi. değerlendirme toplantısında açıklamalarda ulunan başkan recepakalin “2018 yılının ilk 6 ayı bizler için zor geçti. buna rağmen baştaülkemizde ve aksaray’ın birçok yerinde vizyon projeler üreten, aksaraylı müteahhitlerimiz,büyük övgüyü hak etmektedir. onların başarısıyla gurur duyarken aksaray müteahhitlerbirliği olarak, sektördeki gelişmeleri dikkatle takip ettiğimizin bilinmesiniisteriz” ifadelerini kullandı.

zor bir dönem oldu

akalın şunları söyledi: “Ülkemiz ekonomisinin lokomotifiolan inşaat sektörünün bulunduğu noktayı daha iyi görebilmek ve gelecekvizyonuna yön verebilmek için, ilk 6 aylık dilimin daha doğru değerlendirilmesigerektiğini düşünüyoruz. İlk 6 ay sektörümüz için zor bir dönem oldu.nedenlerine bakacak olursak; İnşaat malzemeleri maliyetlerinin öngörülemezartışı, sektöre giriş ve çıkışın kontrol altına alınmaması ve talepten fazlaarz üretilmesi, konut ve işyeri kredilerinin artışı, bankaların inşaatsektörüne bakışının olumsuz yönde değişmesi, akabinde inşaat şirketlerininkredilerinin düşürülmesi veya kaldırılması, dövizdeki yükseliş beklentisininyatırım amacı ile gayrimenkul alımının arttırılması, arazi fiyatlarının suniyükselişi ve belirsiz artışı,banka konut kredi faizlerinin yükselişi,yeni imaryönetmeliğinin bakanlıkça onaylanmasının gecikmesi, sektörümüzü belirsizliğesürüklemiştir.

kdv yüzde 8’eİndirilmeli

aksaray müteahhitler birliği olarak yaptığımız tespitlerdoğrultusunda, üyelerimiz adına taleplerimiz, sektör temsilcileriningörüşleriyle müteahhitler yasası’nın ivedilikle çıkartılarak sektöre giriş veçıkışının denetlenmesi, İşyeri ve yüzde 18 kdv oranına sahip konutların kdvoranının yüzde 8’e indirilmesi konusunun süresiz uzatılması. kentsel dönüşümkapsamında yeni teşviklerin gelmesi.

kaybetme lüksümüzyok

bu sürecin sadece aksaray müteahhitler birliği tarafındandeğil, gerek merkezi, gerek yerel yönetimler gerekse toplumun tüm kesimleritarafından dikkatle takip edilmesi gerekmektedir. Şu unutulmamalıdır ki inşaatve yapı sektöründe tek bir firmamızı bile kaybetme lüksümüz yoktur”  

bu değerlendirmeler neticesinde, Ülkemizde sağlananistikrarla birlikte akmÜb olarak bizde kendimizi 2023 yılı hedeflerinehazırlamak için, projelerimizin alt yapısını hazır olduğunu ve zamanı gelincekamuoyuyla paylaşacağımızı belirtmek isteriz.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Şimdiye kadar hiç bedava traş
Sıradaki Haber Sonunda vatandaş suskunluğunu bozdu;Hiç bedava oldun mu? 150-200 lira lan!