Ortaköy Ziraat Odası Başkanı Mustafa Küçüker, Esnaf Kredi ve Kefalet Odası Başkanı Fevzi Altınpınar, Şoförler Odası Başkanı Sadrettin Özpınar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Solak, Marangozlar ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Eğritaş ile Süt Üreticileri Birliği Başkanı Elvan Eraslan, İl Genel Meclisine ziyarette bulundu.
Gerçekleştirilen ziyarette, esnafın, üreticinin ve farklı meslek gruplarının yaşadığı sorunlar ile beklentiler üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Yerel yönetimler ile meslek odaları arasındaki iş birliğinin önemi vurgulanırken, karşılıklı görüş alışverişiyle çözüm odaklı yaklaşımlar ele alındı. Kent ekonomisinin gelişimi açısından ortak hareket etmenin gerekliliğine dikkat çekildi.
İl Genel Meclisi Başkanı Latif Ağır, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek oda başkanlarına teşekkür etti. Ağır, meslek kuruluşlarının sahadaki tecrübelerinin yerel yönetim çalışmalarına önemli katkı sunduğunu ifade etti. Esnaf ve üreticinin sorunlarının yakından takip edildiğini belirten Ağır, bu tür temasların sürece olumlu yansıdığını söyledi.
Ziyaretin, Aksaray genelinde esnaf ve üretici kesimi ilgilendiren konularda iş birliğini güçlendirmesi bekleniyor. İl Genel Meclisi ile meslek odaları arasındaki diyaloğun devam edeceği belirtilirken, oda başkanlarına yürüttükleri çalışmalarda başarı dilekleri iletildi.
Ağustos Gerçe

