Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İKİNCİ EL OTOMOBİL SATAN ÇOK ALAN YOK

yaz döneminde aksaray oto

yaz döneminde aksaray oto pazarlarındaki kalabalık gözeçarparken, 2. el araç almak için pazara giden vatandaşlar hayal kırıklığıylaevlerine dönmek zorunda kalıyor. Özellikle pazar günleri neredeyse tamamı doluolan aksaray açık oto pazarına araç satmak isteyenler alım olmamasından, araçalmak isteyenler ise fiyatların uçuk olmasından dert yanıyor. 

konuyla ilgili araç satıcıları ile yaptığımız söyleyişide “pazarda ciddi anlamda alıcıdan çok satıcının olduğunu pazarda fiyatlarinanılmaz yüksek. ne alan var ne satan. alıcıdan çok satıcı var. dört – beşaraç satılıyor yine de ama gerçekten fiyatlar çok yüksek. vatandaş kesesinegöre hareket ediyor. ortalama alım gücü yirmi bin ile otuz bin lira arasında.yaz döneminde insanlar pikniğe gidecekler, düğüne, bayram gezmesine gidecekler.İster istemez araba alacaklar. güçleri yok ama millet mecburen araç alacak,almak zorundalar. sağa sola minnet edeceklerine ‘kötü olsun, dört tekerlekliolsun, benim olsun’ düşüncesi var. yeni araçlar için ise kredi kullanma durumundakalan vatandaşların ise faizlerin yüksek olmasından dert yakınıyorlarbizlere” dediler.

“herkes kendiaraçlarına kendi fiyat biçiyorlar”

pazarın doluluğunu kuru kalabalık olarak değerlendiren 2.el araç satıcıları, araçların gerçek değerinin çok üstünde satılmayaçalışıldığını dile getirdi. yüksek fiyatları duyan vatandaşların gözlerininkorktuğunu, insanlar fiyatların yüksekliğinden yakınıyorlar ve arabayakendilerine göre fiyat biçiyorlar. arabanın değerinde hiç fiyat vermiyorlar. buyüzden insanlar sadece pazar olsun diye geliyorlar. kuru kalabalık, başkahiçbir şey yok dediler.

“arabaların gerçekdeğerini söyleseler piyasa düzelir”

son olarak vatandaşların oto pazarına sadece gezmeyegeldiklerini aktaran oto alıcısı avni kuru ise şunları söyledi:  “pazar kalabalık. İnsanların çoğu gezmeyegeliyor. araç fiyatları da yüksek olduğu için vatandaş ne araç alabiliyor ne desatabiliyor. aksaray’daki araç fiyatları değerinden yüksek. ankara’ya,İstanbul’a  baksan oralarda fiyatlarnormal seyrediyor. aksaray’da ise insanlar arabalarına aksesuar takıyorlar,aracın dışını güzelleştiriyorlar ve 15 bin liralık arabayı 20 liraya satmayaçalışıyorlar. arabanın ederi kadar fiyat biçilse piyasa düzelir zaten. piyasaböyle giderse araç alamayız” dedi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyesinden şok karar; Aksaray’da
Sıradaki Haber Kurban Bayramında Aksaray’da toplu ulaşım ücretsiz; İşte hareket saatleri!