Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İİMEK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ.

2018 yılı işgücü eğitim

2018 yılı işgücü eğitim planına istinaden yapılanfaaliyetlerin ve il istihdam denetim kurulunun denetimleri hakkında kurulüyelerine bilgi veren aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürü mahmut akkuŞ,ayrıca 2017 ve 2018 istihdam ve hedeflerin değerlendirmesini yaptı. 

aksaray’da İlkez neet ÇaliŞmasi yapildi.

 

            ayrıca 2018yılında uygulanacak 2. Çalışma hayatında milli seferberlik kapsamında yeniistihdam teşvikleri hakkında kurul üyelerine sunum gerçekleştirdi. İl tarım vehayvancılık müdürlüğü tarafından tarımsal alandaki gelişmeler ve istihdamolanakları anlatılırken, aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi yrd.doç.dr. volkaniŞik tarafından aksaray valiliği ve İŞkur İl müdürlüğü tarafından yürütülenaksaray İlinde genç İşsizliği ve neet (not in education, employment, ortraining – ne eğitimde ne istihdam da) ile mücadele kapsamında hazırlananraporun sonuçları değerlendirildi. aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürümahmut akkuŞ konuşmasında müdürlüğümüzce 2017 yılından itibaren 15-29 yaş grubuiçin harekete geçirilerek yürütülen çalışmaların merkezine gençlerin istihdamımesleki eğitimi ve girişimciliği ele alında.  programda ayrıca aksaray Çalışma ve İş kurumuİl müdürlüğü iş ve meslek danışmanları tarafından 468 işyerinde gerçekleşmesiplanlanan işgücü piyasa analiz raporu hakkında değerlendirmelerde bulundu.bunun yanı sıra İl İstihdam ve mesleki eğitimkurulunda mevsimlik tarım işçileri,kadın istihdamı ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği çocuk işçiliğiyle mücadelekonuları ile engelli ve eski hükümlülerin istihdamı konuları yer aldı.

 

kirsal alanda 538 kİŞİye meslek kursu

            İŞkur ve gıda, tarım vehayvancılık İl müdürlüğü iş birlikteliğinde dezavantajlı gruplar içerisinde yeralan kırsal kesimdeki gençlere ve kadınlara yönelik yaklaşık 538 kişiyeuygulamalı girişimcilik eğitimi, süt sığırı yetiştiriciliği,çoban sürü yönetimelemanı, süt hijyeni konularında kurslar düzenlendi.kurslarda 303 kadın 235erkek olmak üzere toplamda 538 kişiye aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğütarafından 202.000 tl ödenek aktarıldı.

 

aksaray genÇİŞsİzlİĞİ bÖlge ortalamasi altinda

            aksaray valiliği ve İŞkur İlmüdürlüğü tarafından yürütülen genç işsizliği ve gençlerde net konusunda ilkkez kapsamlı bir rapor hazırlandı. aksaray ilinde nüfus yıllık ortalama yüzde14.4 lük bir artış ile 2017 yılında 402.404 kişiye ulaşmıştır. aksaray’dakinüfus artışı yüzde 12.1 lik türkiye ortalamasının üzerinde seyretmektedir.tr71 bölgesindeaksaray kendi bölgesindeki en fazla nüfusa sahip olduğu ve 15 – 24 yaşaralığında toplam 67.512 genç bulunmaktadır.yaklaşık her 4 kişiden birinin gençolduğu aksaray’da potansiyelinin etkin ve verimli kullanımını sağlayacakistihdam eğitim politikaları üzerine konuşuldu. aksaray ilinin genç işsizliğinde kendi bölge ortalamasının altında olduğu istatistiklerle değerlendirildi.

 

2018’de1.100 kadina İstİhdam olanaĞi

            2018 yılı içerisinde aksaray Çalışmave İş kurumu İl müdürlüğü tarafından aktif işgücü programları içerisinde işbaşıeğitim programı, toplum yararına program, uygulamalı girişimcilik eğitimi vemeslek edindirme kurslarında kadınların katılımının %55’ler seviyesinde olduğu2018 yılı içerisinde toplamda 1.100 kadına istihdam olanağı sağlandığı, kadınistihdamı ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği konusunda önemli adımlar atıldığınısunumlarla değerlendirildi.

 

toplantıya vali yardımcısı Şahin bayhan, aksaray Çalışma ve İş kurumu İlmüdürlüğü, sosyal güvenlik kurumu İl müdürlüğü, aksaray Üniversitesi, İl millieğitim müdürlüğü, bilim sanayi ve teknoloji İl müdürlüğü, İl Özel İdaresi genelsekreterliği, ticaret İl müdürlüğü, ahiler kalkınma ajansı, esnaf vesanatkârlar odaları birliği başkanlığı, ticaret ve sanayi odası başkanlığı,türkiye sakatlar konfederasyonu aksaray İl temsilcisi, türkiye İşverenkonfederasyonu aksaray İl temsilcisi, türkiye İşçi konfederasyonu aksaray İltemsilcisi, hak-İş hizmet-iş Şube başkanı, gıda, tarım ve hayvancılık İlmüdürlüğü, osb müdürlüğü, aksaray kadın girişimciler başkanı, kosgeb hizmetmerkezi müdürlüğü katıldı.
haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler
Sıradaki Haber Aksaray’da çocuk işçiliğiyle mücadelede büyük adım: Çocuk işçiliğine hayır!