Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İhracatta Liderlik Mücadelesi: İstanbul’un Tahtı Sarsılıyor!

Ticaret Bakanlığı tarafından 2024

Ticaret Bakanlığı tarafından 2024 yılı Nisan ayı faaliyet illerine göre ihracat sıralamaları açıklandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda geçen yılın aynı ayına göre faaliyet illeri ihracatından ilk sırada İstanbul yer aldı.

Türkiye genelinde illerinde ihracatta olan dağılımları açıklandı. 2024 yılı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre faaliyet illeri ihracatında ise durum, İstanbul yüzde 6,6 oranında bir azalma yaşanarak 4 milyar 75 milyon dolarla birinci sırada yer aldı.

İstanbul’u sırasıyla,  Kocaeli yüzde 2,9 oranında artış yaşanarak 2 milyar 439 milyon dolar ile ikinci sırada, İzmir yüzde 2,8 artış görülmesiyle birlikte 1 milyar 843 milyon dolar ile üçüncü sırada yer aldı.

Bursa yüzde 0,9 artış yaşanarak 1 milyar 309 milyon dolar ile dördüncü sırada, Tekirdağ yüzde 12,7 azalma yaşanarak 894 milyon 349 bin dolarla beşinci sırada ye aldı.

Bu kapsamda 2024 yılı Nisan ayından bir önceki yılın aynı ayına göre faaliyet illeri ihracatta en fazla artış sıralamalarında ise durum,

Hatay 217 milyon dolar ile birinci il olarak yer aldı. Hatay’ı sırasıyla  Sakarya 83 milyon dolar ile ikinci il, Çorum 78 milyon dola ile üçüncü il, Mersin 75 milyon solar ile dördüncü il, Kocaeli ise 69 milyon dolalar ile beşinci il olarak görüldü.

Fatma Altınok