Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İEP KAPSAMINDA 14 KİŞİLİK ISTİHDAM EDİLDİ

aksaray çalışma ve İşkurumu

aksaray çalışma ve İşkurumu il müdürlüğü ile borsanarasında düzenlenen protokol ile 14 kişilik işbaşı eğitim programı kapsamındaistihdam gerçekleşti.

aktif işgücü piyasası programlarından biri olan işbaşıeğitim programı aksaray’da işveren ve işçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.işbaşı eğitim programlarında temel amaç mesleki deneyimi, İş tecrübesi olmayankişilere mesleki deneyim ve İş tecrübesi kazandırmaktır. ayrıca özel sektörünistihdamda ihtiyacı olan temininde güçlük çekilen meslekler başta olmak üzerenitelikli eleman ihtiyacını açığını kapatmak ve kursiyerlere o meslek dalındapratik ile birlikte uygulamalı olarak bir deneyim kazandırmak hedeflenmektedir.

İŞ baŞİ eĞİtİm teŞvİĞİ İle 7 ayda 700 İstİhdam aksarayçalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü tarafından düzenlenen işbaşı eğitimprogramları kapsamında 7 ayda 700 kişiyi istihdam edildi. programlar sayesindebir yandan yeni mezun ve tecrübesi olmadığından dolayı iş bulamayangençlerimize tecrübe kazandırmakta ve öte yandan işverenlere de kendi kurumkültürlerine uygun adayların yetiştirilmesini sağlamaktadır.

gÜnlÜk 61,65 tl cep harÇligi ve sİgorta destegi İŞkur’danİmalat sektöründeki meslekler de düzenlenen işbaşı eğitim programlarının süresi6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanabilmektedir. programsüresince katılımcı zaruri gideri günlük 61.65 tl, öğrenci 46,23 işsizlik maaşıalan 31 ,82 tl ve kısa vadeli sigorta prim giderleri İŞkur tarafındankarşılanmaktadır.

gelecegİn mesleklerinde gÜnlÜk 75 tl destek buna ilaveolarak geleceğin meslekleri olarak bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı vekodlama gibi mesleklerde 18 -29 yaş aralığındaki katılımcılar için programsüresi en fazla 9 ay olarak uygulanmaktadır. geleceğin mesleklerinde düzenlenenprogramlarda katılımcı zaruri gideri günlük 75 tl olarak uygulanmaktadır.

İep İle genÇler deneyİm kazaniyor

2018 yılı işbaşı eğitim programından faydalanan işverenve katılımcı sayısı her geçen gün artmaktadır. bugüne kadar gerçekleşen işbaşıeğitim programları sayesinde bilhassa gençlerimizin ve öğrencilerimizinmezuniyet sonrasında karşılaştıkları deneyim eksikliğini gidermede ve işgücüpiyasasının nitelikli eleman ihtiyacını karşılamada İŞkur önemli katkılarsunmaktadır. böylelikle gençlerimiz bu sayede teorik bilgilerine pratikekleyerek İŞkur sayesinde Özel sektör marifetiyle edindikleri deneyimleriniözgeçmişlerinde yer vereceklerdir. İep ile bir yandan yeni mezun ve tecrübesiolmadığından dolayı iş bulamayan gençlerimize tecrübe kazandırmakta ve öteyandan işverenlere de kendi kurum kültürlerine uygun adayların yetiştirilmesinisağlanmaktadır.

ÇalİŞan kadinlara 400 tl Çocuk bakim destegİ programsüresince ayrıca işbaşı eğitim programı kapsamında çalışan kadın kursiyerlere400 tl çocuk bakım desteği verilecektir. Çalışma hayatında karşılaştıklarısorunları çözmek amacıyla aile Çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı olarakişbaşı eğitim programları meslek edindirme kursları mesleki beceri ve eğitimişbirliği geliştirme protokolü kapsamında İŞkur aracılığı ile istihdam edilenkadınların 2 ile 5 yaş arasında çocukları için aylık 400 tl kreş desteğiverilmektedir. bakım desteğinden yalnızca 2-5 yaş arasındaki çocuğu kreşe vegündüz bakım evine devam eden kadın kursiyer ile katılımcılaryararlanabilecektir.

bİr senden bİr benden teŞvİgİ

bir senden bir benden teşviki ile de 1 ile 3 kişiçalıştıran imalat sanayi’nde faaliyet gösteren küçük işletmelere yönelik önemlibir teşviktir. bu kapsamda 1 ile 3 çalışanı olan imalat iş yerlerinin 2018yılında mevcut çalışan sayılarına ek olarak ilave istihdam ettikleri 18-25 yaşarası gençlerin ücret, sosyal güvenlik primleri ve vergileri bir ay işveren biray devlet tarafından ödenecektir. İŞkur’a kayıtlı işsiz olup, 1 ocak – 31aralık 2018 tarihleri arasında işe alınan kişileri kapsayan uygulamada işealınacak kişide işe giriş tarihi itibariyle işverenin birinci derece kan veyakayın hısmı ya da eşi olmaması şartı aranıyor. bunun yanı sıra işe alındıklarıaydan önceki 3 ayda 10 günden fazla sigortasının bulunmaması gerekiyor. İş yeriaçısından aranan şartlar ise imalat sektöründe faaliyet göstermesi ve busektörde ustalık belgesi sahibi olan işverene ait iş yeri olması şartıaranıyor. İş yerinin prim borcu, idari para cezasının bulunmaması ve sigortasızişçi çalıştırmaması ve bildirdiği sigortalıları fiilen çalıştırmasıgerekmektedir.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyesinden şok karar; Aksaray’da
Sıradaki Haber Kurban Bayramında Aksaray’da toplu ulaşım ücretsiz; İşte hareket saatleri!