Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hizmet Sektöründe Yıllık Yükseliş, Aylıkta Durağanlık: TÜİK Verileri Açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) hizmet üretimi endeksinin 2024 yılı Mart ayı verilerini açıkladı. TÜİK’ten elde edilen verilere göre, hizmet üretimi endeksi yıllık yüzde 6,8 oranında artarken aylık ise değişim olmadığı kaydedildi.

Bu kapsamda, 2024 yılı Mart ayında hizmet üretim endeksi ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,8 arttığı hesaplandı. Bununla birlikte aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 6,3 artarken konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde1,8 arttı. Ayrıca,  bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 15,0 arttı, gayrimenkul hizmetleri yüzde 13,0 artarken, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 7,4 arttı, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 7,0 arttığı hesaplandı.

2024 yılı Mart ayında hizmet üretim endeksi bir önceki aya göre aynı kaldığı görüldü. Bununla birlikte aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 0,3 artarken konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 3,1 azaldığı görüldü. Buna karşılık bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 2,7 arttı, gayrimenkul hizmetleri yüzde 0,5 azaldı. Ayrıca mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 0,5 azalırken, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 1,5 arttığı hesaplandı.

Fatma Altınok