Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

HERŞEY BÖLGE İNSANIMIZ İÇİN

aksaray ziraat odası, aksaray’ın

aksaray ziraat odası, aksaray’ın hasandağı bölgesine 3adet üzüm sıkma makinası, bir adet kantar ve bir adet taş kırma makinası alarakhasandağı bölgesindeki çiftçi ve üreticilerin hizmetine sundu. 

aksaray vali yardımcısı Şahin bayhan, aksaray İgm akparti grup başkanı celalettin kılıç, aksaray ziraat odası başkanı emin koçak,aksaray koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanı mahmut aktürk, aksaraydamızlık sığır yetiştiriciler birliği başkanı bekir kayan ve üreticiler katıldı.

aksaray İgm Üyesicelalettin kılıç; “aksaray il Özel İdaresinin kaynakları ve ziraat odamızınöncülüğünde yapılan bu hizmetlerin köyümüze her zaman hizmet olan bu işleringüzel ve devamlı olacağı düşüncesindeyim. hükümetimizin de katkılarıyla köylerimiziniyileştirilmesi, taş döşemeleri, yol, su ve il özel idare hizmetlerinin bundansonra da daha yaygın olarak geleceği kanaatindeyim. köylere hizmet götürme birliğikanalıyla da buralara yaptığımız işler de vatandaşımızın her zaman ihtiyacıolan ve her zaman ihtiyaç duyulan işlerin yapılacağını sayın valimiz sayınmilletvekillerimiz ve hükümetimiz tarafından her zaman kaynak aktarılacaktır”dedi.

aksaray koyun keçiyetiştiricileri birliği başkanı mahmut aktürk, “bu programı düzenleyenziraat odası başkanımıza çok teşekkür ediyorum. gerçekten önemli işler yapıyor.aksaray geneline, hasandağı bölgesinde de İhtiyaç olan taş toplama makinası, kantar,üzüm sıkma makinesi alarak bölgeye, çiftçiye, üreticiye işlerininkolaylaştırılması için önemli bir yatırım olarak görüyorum. kendisine teşekkürediyorum. tabii ki üretmek zorundayız. bir ülkenin tarımı gelişmezse ne kadarsanayileşirse sanayileşsin, başka alanda ne kadar güçlenirse güçlensin hiçbirşey ifade etmez. Çünkü gıda çok önemlidir. İnsanlar yemeden içmeden yaşamalarımümkün değildir. televizyon ve arabalar olmazsa teknoloji olmazsa yaşayabiliriz.ancak gıda olmazsa üç beş gün yaşayabiliriz. o yüzden gıda çok önemli gıdayı dasizler üretiyorsunuz, yaptığınız iş çok önemli o yüzden hepinize çok teşekkür ediyorum”dedi.

aksaray ziraatodası başkanı emin koçak; “ tabii ki bizim amacımız hizmet etmek. bizimamacımız klimalı odalarda oturmak değil, üyelerimizin hepsiyle el ele göğüs göğüssetarlada çalışmaktır. tabii ki, ben Çiftçi olduğum için tüm çiftçilerin sorununubiliyorum. Üreticilerimizin tüm sıkıntılarını biliyorum. son günlerde ekonomiksıkıntıdan dolayı üreticimiz çiftçimiz yetiştirici miyiz ciddi şekildesıkıntıda. İnşallah bizi yönetenler bunun farkına varırlar. İleriki günlerdeüreticimizin ve çiftçimize rahatlatırlar. biz özellikle stokçulardan rahatsızızülkeyi sıkıntıya sokan stokçular çiftçinin ve üreticilerin belini bükenstokçular tefeciden daha aşağılıktır. sayın cumhurbaşkanımız elinden geleniyapar ve bu tarz insanlara da cezai müeyyide ile cezalandırır. hasandağı yöresitaşlı bir bölge geçmiş yıllarda geçmiş milletvekilleri ve bölge muhtarlarımızlabirlikte bu bölgenin çatal projesine alınmasını istedik, proje yapıldı. ancak odönem bakan değişti, 15 temmuz oldu o proje askıda kaldı. İnşallah önümüzdekiyıllarda bu bölgede çatal projesi uygulanırsa bu bölgede rahatlar.

bu bölgede iki tane kasabamız var 10 tane köyümüz var. bölgeyebir tane kantar kurduk. tabii ki kantarı kurmamızdaki gaye üreticilerimizburada 20-30 kilometre şehrin içerisine girmesin, trafiği sıkıntıya sokmasınhem de üreticimizin ayağının altında olsun diye bir tane kantar kurduk. benburadan sayın valimiz aykut pekmez’e, vali yardımcımızı, özellikle il genelmeclis üyelerimize teşekkür ediyorum. kantarı kurarken 60 bin liraya bizkurduk. 14 bin lira da köylere hizmet götürme birliği’nden katkı aldık. benkendilerine teşekkür ediyorum. bölgemiz taşlı olduğu için 1 tane taş toplamamakinesi aldık. bu sadece karaören’e değil bölgedeki tüm üreticilerimizinihtiyaç duyduğu anda gerek bizi arayarak, gerek personelimizi arayarak ya da bölgemizdekimuhtarlarımız aracıyla ulaşarak hangi bölgeye hangi köye gidecekse orayagidecektir. Üzüm sıkma makinesi aldık.  daha önce böyle bir makine yoktu.

komşu ilimiz karaman da böyle bir makina olunca hasandağıbölgemizdeki insanlarımıza katkımız olsun diye bir tane numune adı altındagetirdik. gerçekten sizlerden aldığımız bilgilere göre bu bölgedekiinsanlarımız ihtiyacını giderdiğini düşünüyorum. sizler de memnun olduğunuziçin, gittik iki tane daha aldık. hasandağı bölgesindeki üreticiler içintoplamda 3 tane üzüm sıkma makinesi almış olduk. bu bölgeye ciddi şekilde katkısağlayacağına inanıyorum. yüzde %20 -30’a yakın kar oranı var. daha önce neyapıyorduk? ayaklarımızla çiğniyorduk yani insan gücüyle. ancak şu andaelektrikli üzüm sıkma yapıyoruz. sözlerimi bitirmeden önce Öncelikle baştasayın valimiz aykut pekmez’e sayın vali yardımcımıza, il genel meclisimize, İlÖzel İdaremize, İl tarım müdürümüze ve ekibine çok teşekkür ediyorum. bubölgenin muhtarları ve insanlarıyla el ele çalışıyoruz. İnşallah son dönemdekigübre fiyatları yem fiyatlarının ciddi şekilde düşmesini istiyoruz. Çitçi’ninrahat edebilmesi için, çiftçinin tarlasında tohumunu ekebilmesi için, biz herşeye rağmen, dış güçlere rağmen biz üretmeye her zaman devam edeceğiz.Ülkemizin insanlarını doyurmaya devam edeceğiz. biz ülkemizin yanındayız.türkiye cumhuriyeti hiçbir zaman hiç kimseye boyun bükmedi bundan sonra da bükmeyecektir”dedi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyesi ekipleri, sabahın ilk
Sıradaki Haber Aksaray Belediyesi Kurban Kesim Alanlarını Temiz Tutuyor!