Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hayvancılıkta dev adım! Genomik teste tabi hayvanlar üreticilecek

Aksaray Ticaret Borsası Yöneticilerinden

Aksaray Ticaret Borsası Yöneticilerinden TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç’e Önemli Ziyaret

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ve Meclis Başkanı Nurettin Yapılcan, Türkiye Tarım İşletmeleri Genel Müdürü (TİGEM) Hasan Gezginç’i makamında ağırladı. Ankara’da gerçekleşen bu önemli ziyarette, Aksaray’ın tarım ve hayvancılığından, ihracat ve ithalata kadar geniş bir yelpazede konular ele alındı.

Görüşmelerde, Türk tarımı ve hayvancılığının yanı sıra ithalattan ihracata, tohumdan ineğe, sütten ete kadar geniş bir perspektifte bilgi alışverişi yapıldı. Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç’in özellikle genomik teste tabi hayvan üretimine geçilmesi çalışmalarını öğrenerek duyduğu gururu dile getirdi.

Özkök, “Devletimizin tarım ve hayvancılıkla ilgili çalışmalarından gurur duyduk, çok mutlu olduk. Gördük ki yüreği memleket için çarpan insanlar var. Tebrikler Sayın Genel Müdürüm” ifadeleriyle duygularını dile getirdi.

Toplantıda, son yılların önemli projelerinden biri olan genomik teste tabi hayvan üretimine geçiş çalışmalarının yanı sıra tarımsal üretim, ihracat stratejileri ve sektöre yönelik diğer gelişmeler ele alındı. Aksaray Ticaret Borsası heyeti, TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç’in liderliğindeki projelerin ülke tarımına katkı sağlamasından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek tebriklerini iletti.

Bu önemli ziyaret, Türkiye genelinde tarım ve hayvancılık sektörünün işbirliği ve bilgi paylaşımına verdiği önemi vurgulayarak, sektördeki gelişmeleri yakından takip edenleri bilgilendirmiş oldu. Haber: Ağustos GERÇE