Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GÜNAYDIN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

eğitim-bir sen aksaray Şube

eğitim-bir sen aksaray Şube başkanı murat günaydın 10ocak Çalışan gazeteciler günü ile ilgili yaptığı açıklamada;

“basın, insanların doğru bilgi alması, günlük olaylardanhaberdar olması, dünyada olup bitenlerin farkına varabilmesi için gerekli veönemlidir. objektif, özgür ve mesleğin ahlak kurallarına uyan bir basın,demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından biridir.

tarafsız bir basın, demokrasiyi güçlendirirken, sağlıklıbir kamuoyunun oluşmasına, halkın gerçekleri öğrenmesine, temel hak veözgürlüklerin gelişmesine de katkıda bulunur. bu bağlamda çaba harcayan basınmensuplarının ’10 ocak Çalışan gazeteciler günü’nü kutluyor; bugünün, basın vemedya emekçilerinin görevlerini daha verimli ve rahat yapabilmeleri için,hukuki düzenlemelerle çalışma şartlarını iyileştiren, mağduriyetleri gideren,güven ve imkân sağlayıcı çalışmaların yapılmasına vesile olmasını temenniediyoruz.

tarih boyunca ‘doğru haberleşme’, en dar muhittenbaşlayarak en geniş çevreye kadar sağlıklı iletişim kurmanın temel şartlarındanbiri olmuştur. doğru haber alma imkânı olmayanlar, doğru bilgi üretemez, doğruyorum ve tanımlama yapamazlar.

geldiğimiz son aşamada, ileri bilgi teknolojileri veinternet imkânları sayesinde, en şahsi olandan en genel ve sosyal olana kadarbütün olayların anında paylaşıldığı portal ve platformlar, hayatın sıradanrealitesine dönüşmüştür. bu çağa ismini verecek yoğunluk ve yaygınlıkta önemkazanan bilginin, içerik, erişim ve paylaşımı, ‘haber’in nitelik ve etkisini hiçolmadığı kadar artırmış, değiştirmiştir. artık haber de haberci de heryerdedir.

bu durum, hak ve özgürlük alanlarının ihlal edilmesinikısmen de olsa önlemekte, demokratik toplum sürecine geçişikolaylaştırmaktadır. esasen basını ‘dördüncü kuvvet’ olarak onu güçlü kılan,halkın sesi olması, hak ve özgürlük taleplerinin karşılanmasını arzulayan genişkitlelerin haber ve bilgi kaynağı olmasıdır. o nedenle, demokratikleşme,basının özgürlüğünden ve rahat çalışma şartlarından bağımsız düşünülemezolmuştur. daha net bir ifadeyle, genelde bütün özgürlüklerin özelde basınözgürlüğünün sağlanma oranı, demokratik gelişmişliğin ve olgunluğun göstergesisayılmıştır. demokrasi, özgür basınla; basın ve çalışanları da demokrasiyesamimi yakınlıklarıyla önem ve güç kazanmaktadır.

Ülke olarak, 28 Şubat darbesi ve son olarak 15 temmuzişgal girişiminde görüldüğü gibi, yakın tarihimizde çok hazin, iğrenç ve kimidurumlarda gülünç çelişkileri hep yaşadık. İnsan hak ve özgürlüklerini ihlaletmeyi amaçlayan yasakçı, vesayetçi, darbeci girişimlerin oluşturmakistedikleri karanlık kuşatmayı aydınlatmak gibi temel bir görevi ve sorumluluğuolması gereken basın, hak ve özgürlüklere her zamankinden daha fazla duyarlıolmalıdır. bu, onun hem amacı hem varlık sebebidir.

tabii afetlere, sosyal olaylara ilaveten savaş ve terör,gazetecilerin işini zorlaştırmaktadır. Ölüm dâhil her türlü risk altında haberpeşinde koşturan gazeteciler, kamu ve insanlık yararına hayati bir işyapmaktadır. aç kalma, yaralanma, kaçırılma, tutuklanma, işkence görme, ölmeveya öldürülme gibi pek çok zorluğa, engellemeye rağmen, gerçekleri onlarınkaleminden, objektif veya kameralarından öğreniyoruz. bazen bir fotoğrafkaresi, bazen bir çığlık, kitleler üzerinde başkentlerin, lobilerin ışıltılısalonlarında oluşturulan politik baskıdan daha güçlü etki yapmakta, kitleleriharekete geçirmektedir.

eğitim-bir-sen olarak, basın meslek ilkelerine bağlıkalarak, mesleki ve toplumsal hassasiyet içinde çalışmalarını sürdürengazetecilerin gününü kutluyor; bugünün, çalışma şartlarının iyileştirilmesine,sosyal ve ekonomik haklarının teslim edilmesine, mağduriyetleriningiderilmesine, güven ve imkân sağlayıcı çalışmaların yapılmasına vesileolmasını temenni ediyoruz” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

İHH İnsani Yardım Vakfı, bu
Sıradaki Haber İHH’dan Kurban Bayramı’nda Rekor Yardım: 4 Milyon İhtiyaç Sahibine Ulaştı!