Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GÖKTAŞ’TAN KISA DÖNEM ÖDENEKLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

aksaray ticaret ve sanayi

aksaray ticaret ve sanayi odasıyönetim kurulu başkanı cüneyt göktaş, aile Çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığıtarafından başlatılan ve resmî gazete ’de yayınlanan kısa ÇalışmaÖdeneklerindeki düzenleme ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

resmî gazete ‘de yayınlanan veyürürlüğe konulan uygulamanın İş dünyasına  destek getireceğinin altını çizen atso başkanıgöktaş, yaptığı yazılı açıklama da “devletimizin Özel sektörü desteklemelerineek olarak geçtiğimiz günler içerisinde resmî gazete ‘de yayınlanan ve yürürlüğekonulan kısa dönem Çalışma Ödeneklerindeki düzenleme iş dünyamız tarafındanmemnuniyetle karşılanmıştır.

türkiye odalar ve borsalarbirliğimizin ısrarlı girişimleri sonucunda aile, Çalışma ve sosyal hizmetlerbakanlığı tarafından gerçekleştirilen yönetmelik  ile “ zorlayıcı sebep” tanımı “ İşvereninkendi sevk ve iradesinden kaynaklanmayan, önceden kestirilemeyen bunun sonucuolarak bertaraf edilmesine imkan bulunmayan geçici olarak çalışma süresininazaltılmasını veya faaliyetinin tamamen yada kısmen durdurulması ile sonuçlanandışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumları yada deprem, yangın, su baskını,heyelan salgın hastalık, seferberlik gibi durumları” şeklinde yenidendüzenlenmiştir.

yönetmelik değişikliği sonucundaekonominin genelinde yaşanan daralmalara bağlı olarak üretim veya satışlarıazalan işletmelerimizin faaliyetlerini tamamen veya kısmen en az dört haftasüreyle durdurmaları halinde (kısa çalışma yaptıkları dönemde üç ayı aşmamaküzere) işyerinde istihdam ettikleri işçilerin çalışamadıkları döneme ilişkinİşsizlik sigorta fonundan karşılanması imkânı sağlanmıştır.

devletimizin iş dünyasına olandesteğinden ve ekonominin yeniden canlanmaya başladığı bu dönemde İş dünyamızınyanında olmasından dolayı aksaray İş dünyası olarak teşekkür ediyoruz. türkiyebu zor günlerden devlet ve Özel sektör birlikteliği ile en kısa sürede çıkacakve 2023, 2071 hedeflerine yeniden odaklanacaktır” dedi.

 haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği
Sıradaki Haber Yılın ilk çeyreğinde 2 milyon 353 bin 228 araç egzoz muayenesine girdi