Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GİRİŞİMCİLİK KURSU AÇILIYOR

aksaray Çalışma ve İş

aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü yeni açılacakgirişimcilik kursunu tanıtmak amacıyla yaptığı basın açıklamasında;

“aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğüile aksarayticaret ve sanayi odası ve kosgeb  işbirlikteliğinde 50 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlenecektir.2018yılı içerisinde İŞkur,atso ve çeşitli kurumlarla iş birlikteliğinde20 farklıprogramda toplam 458 kişiye  eğitim düzenlemiş olup, bunlardan 45 engelli,20 eski hükümlü olmak üzere yaklaşık 100 kadar vatandaşımız kendi işyerleriniaçmıştır. temennimiz düzenlenecek yeni eğitimlerle bu sayının daha da artmasıve yeni girişimcilerin aksaray İline kazandırılmasıdır. ayrıca, dezavantajlıgruplar içerisinde yer alan ve kırsal alanda yaşayan tarımda kadıngirişimcilere ve gençlere;  aksaray gıda,tarım ve hayvancılık İl müdürlüğü ile 75 kişilik uygulamalı girişimcilikeğitimi verilmiş ve bu sayede 10 tane kadın girişimci kırsal alanda kendiişlerinin patronu olacaktır.

kendi İşinin patronuolmaya hazır mısın?

İstihdamın artırılması, işsizliğin azaltılmasına yönelikkendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarının, girişimcilik kültürünüyaygınlaştırmak, girişimcileri  iş planıkavramı ile tanıştırarak, başarılı işletmelerin kurulamasını sağlamak amacıyla4 fiili gün 32 saat sürecek eğitim sonunda yeni girişimci adaylarının kendiişinin patronu olması açısından önemli bir program düzenlenmektedir.          aksaray İlimizi yeni ile buluşturmakistiyoruz . kuracakları işlerinde kosgeb’in sunduğu 50.000 tl hibe ve 100.000tl geri ödemeli kredi desteğinden yararlanma hakkına sahip olacaktır.

yeni girişimcileraranıyor

aksaray ticaret ve sanayi odası eğitim salonundagerçekleşecek eğitimlere 09-18 temmuz 2018 tarihleri arasında İŞkur’a şahsengelerek ya da www.iskur.gov.trweb sayfasından başvuru yapılabilir. ayrıca başvuracakların aynı tarih aralığında e-devlet şifresi ile kosgebweb sayfasından da başvuru yapmaları zorunludur. eğitimler 26-29 temmuz 2018tarihleri arasında düzenlenecektir. kurs süresince kursiyerlere günlük 20 tlcep harçlığı ile iş kazası, meslek hastalığı ve genel sağlık sigortası primleriİŞkur tarafından karşılanacaktır” ifadelerini kullandı.

basın bülteni  

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray'ın Sevinçli köyünde, arpa ekili
Sıradaki Haber Aksaray’da tarım arazisi alevlere teslim oldu! İşte o anlar!