Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GELECEĞİNİ YAKMA

tarım arazilerinde hasat ve

tarım arazilerinde hasat ve ekim çalışmaları devamederken, son günlerde yoğun bir şekilde gündeme gelen anız yangınlarınayetkililerden uyarı geldi. Çiftçilerin zaman kaybını önleyerek bir an önceikinci ve üçüncü ekime geçmek için tarladaki anızları sürmek yerine yakmasıylaoluşan anız yangınları, önce toprağa, sonra üreticilere ve daha sonra ülkeekonomisine ciddi şekilde zarar veriyor.   

konuyla ilgili bilgiler veren aksaray ziraat odasıbaşkanı emin koçak, tarım arazilerindeki anız yangınlarının toprağı adetaöldürdüğünü belirterek, bunun her alanda ciddi kayıplara neden olduğunu ifadeetti. toprağın içinde yüzlerce canlı ve bununla birlikte yüzlerce çeşitminerallerin olduğunu ifade eden koçak, “anızı yakarsak toprağı yakarız,toprağı yakarsak yüzlerce canlıyı yakarız, yüzlerce canlıyı yakarsakürünlerimizi yakarız, ürünlerimizi yakarsak geleceğimizi yakarız” dedi.

  anız yakmanınverimliliği düşürdüğünü, hasat döneminde yüzde 30’a yakın verim kaybı olduğunadeğinen başkan koçak, “Şu anda üreticimizin yaktığı bir anız tarlasıiçindeyiz. toprağın içerisinde bir sürü canlı var. 100’e yakın canlı vartoprağın içerisinde. Üreticimiz anızı yakmakla bu canlıların hepsini yakmışdurumda. biz üreticilerimize yakmamasını söylüyoruz. anız yangını, verimin yaklaşıkyüzde 30 düşüş göstermesini sağlar. verim düşüklüğünden ziyade toprağıçoraklaştırır. anızı yaktığında geçmiş yıllarda inşaatlarda kullandığımızbriketler vardı. briketleri yakarak sıcak bir şekilde briket yapılıyordu vebununla da duvar yapılıyordu. Şu anda topraklar briket vaziyetine gelmişdurumda. toprağı yakarak geleceğimizi yakıyoruz. toprağın içerisinde bir sürümineraller var. anız yangını ile birlikte bu mineralleri de yakıyoruz. buna çokdikkat etmeliyiz. Çocuklarımızın geleceğini yakmamamız lazım. eğer toprağıyakmadan anızı sürmüş olsaydık, mahsulü toplarken de ne kadar verimli olduğunugöreceğiz. yanmış bir toprağın ne kadar verimli olabileceğini kendigözlerimizle görüyoruz. anızı yakarsak toprağı yakarız, toprağı yakarsakyüzlerce canlıyı yakarız. anızı yakarsak ürünümüzü yakarız, anızı yakarsakgeleceğimizi yakarız, anızı yakarsak cebimizdeki parayı yakarız. anızı yakarsakverim düşüklüğü yaşarız. bununla ilgili de üreticilerimiz dikkat etsin” diyekonuştu.

İha

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren flaş
Sıradaki Haber MTV’ler artık bu şekilde ödenecek: Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor!