Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GELECEĞİN SANAYİ KENTİNİ İNŞA EDİYORUZ

aksaray ticaret ve sanayi

aksaray ticaret ve sanayi odası ekim ayı olağan meclis toplantısıaksaray ticaret ve sanayi odası meclis toplantı salonunda gerçekleşirken,ekonomi ve döviz kurlarındaki hareketlere yönelik meclis başkanı fatih tekin veyönetim kurulu başkanı cüneyt göktaş’tan açıklama geldi.

meclis başkanıtekin “döviz kurlarındaki dalgalanma atılan adımlarla son bulmaya başladı”

aksaray ticaret ve sanayi odası meclis başkanı fatihtekin, döviz kurlarındaki hareketlenmenin yavaş yavaş son bulmaya başladığınınve hükümet tarafından açıklanan kdv ve Ötv indiriminin ekonomiye büyük katkı sağlayacakolduğunun altını çizerken yaptığı açıklamada; “dünya genelinde başlayan veülkemizin de içerisinde bulunduğu ekonomi savaşları neticesinde dengesiz birşekilde artışlar ve düşüşler gösteren dövizlerdeki hareketlilik ticarete büyükzarar verirken özellikle devletimizin attığı ekonomik adımlar neticesinde yavaşyavaş son bulmaya başlamıştır. burada önemli olan nokta özellikle doların buseviyeye getirildikten sonra yeniden bir yükselişe izin verilmemesidir. bununiçinde ülke gelinde başlatılan enflasyonla topyekûn mücadele, kdv ve Ötvindirimi gibi ülke ekonomisinin geneline katkı sağlayacak ekonomik adımlaratılması gerekmektedir. Özellikle yıl sonuna kadar olan Ötv ve kdv indirimininekonomi düzelme gösterene kadar uzatılması çok daha yerinde olacaktır. busöylediklerimizle ilgili olarak devletimiz, hazine ve maliye bakanlığımızınyanı sıra türkiye odalar ve borsalar birliğimiz muhakkak ki çalışmalaryapıyordur.

biz iş dünyasının temsilcilerine düşen en büyük görevise, atılacak olan her adıma en büyük katkıyı vermemiz olacaktır.  aksaray İş dünyası için yola çıkarkenkullandığımız “ortak aklın gücüyle geleceğin sanayi kentini aksaray’da İnşaediyoruz” vizyonunu ülkemiz geneli içinde kullanmalı ve “ortak aklın gücüylegelecek dünya’nın ekonomi ülkesi türkiye” için var gücümüzle çalışmalıyız”dedi.

atso başkanıgöktaş “kötü günler geride kalıyor”

meclis toplantısında kötü günlerin geride kaldığınıbelirten aksaray ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu başkanı cüneytgöktaş’da yaptığı açıklama da kötü günlerin geride kalmaya başladığının altınıçizerken açıklamasında; “ hazine ve mali bakanlığımızın, ticaret bakanlığımız,türkiye odalar ve borsalar birliğimiz yanı sıra ülke menfaatleri doğrultusundaadım atan sivil toplum kuruluşlarımızın attığı adımlar meyvelerini vermeyebaşlamış ve ekonomide yeniden canlanma dönemi yaşanmaya başlanmaktadır. dolarbaşta olmak üzere döviz kurlarındaki ani dalgalanmalarında düzene girmesi ilebirlikte iş dünyamız önüne daha net bakmaktadır.

bugün ne olacak yarın ne olacak düşünceleri sonbulmuştur.  türkiye öyle bir ülke ki kötügün söz konusu olduğunda her şeyden vazgeçecek 80 milyon insana sahiptir. 

bugün ekonomi olarak zor durumda olan onlarca ülke kötüdurumdan yıllar boyu çıkamaz iken ülkemiz bu süreden en kısa sürede çıkmayabaşlamıştır ki diğer ülkeler üzerinde bu kadar çeşitli oyunlar oynanmamaktadır.

Ülkemizin içerdeki ve dışardaki düşmanları her geçen günfarklı tür onlarca planla ülkemize saldırmaktadır. meclis başkanımızın dasöylemiş olduğu gibi bu oyunları ve planları ortak aklın gücüyle yok ederiz.

bu anlamda ülkesi söz konusu olduğunda hiçbir çalışmadangeri adım atmayacak olan aksaray İş dünyası bu köyü süreçte de üzerine düşenifazlası ile yapmıştır ve yapmaya devam edecektir.

biz inanıyoruz ki kötü günler geride kalacak ve türkiyeyeniden 2023 hedeflerine odaklanarak dünya’nın 10 en büyük ekonomisi arasında olacaktır”dedi.

haber merkezi 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer,
Sıradaki Haber Aksaray’da Osmanlı eserleri yeniden canlanıyor!