Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ev dekorasyonunda nostaljiye dönüş başladı

Aksaray’da 40 yıldır duvar

Aksaray’da 40 yıldır duvar yastığı, minder ve şark köşesi gibi geleneksel ürünlerin satışını yaptığını ifade eden Güven Yastıkçılık yetkilisi Nevzat Uçar, “Ev dekorasyonlarında nostaljiye dönüş başladı. Artık vatandaşlarımız evlerinde bir odalarını ya da balkonlarını eskiden kullanılan yastık ve minderler ile dekore ediyor. Ya da şark köşesi kuruyorlar. Satışlarımız çok iyi gidiyor.” dedi.


Bir dönemin her evin başköşesinde olan duvar yastıkları ve minderler bugünlerde tekrar revaçta. Ev dekorasyonunda vatandaşların duvar yastıklarını ve minderleri tekrar kullanmaya başladığını vurgulayan Güven Yastıkçılık yetkilisi Nevzat Uçar, “Vatandaşlarımızda, geleneksele bir dönüş başladı. Artık ev dekorasyonları nostaljiye döndü. Aksaraylılar, nostaljik olarak bir odasına ya da balkonuna şark köşesi ya da duvar yastıkları ve minderleri yapıyor.” şeklinde konuştu.
Eskiden duvar yastıklarının el dokuması olduğunu ifade eden Uçar, “Artık duvar yastıklarımız makine dokumasına döndü. El dokuması kalmadı. Makine dokuması yokken hep el dokumasıydı. Aksaray’da özellikle sedirlere çok ilgi var.” dedi.
Ürünlerin fiyatları hakkında da bilgi veren Uçar, “Duvar yastıklarımız 200-230 lira arasında. Minderler 250 lira. Bir minder iki yastık ve arada kolluğu olan şark odalarımız 2 bin 500 lira. Uzun minderler 750 lira civarında.” diyerek fiyatların uygun olmasının da bu ürünlerin tercih edilmesinde önemli bir etken olduğunun altını çizdi. Haber: Ağustos GERÇE