Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emekliye maaş müjdesi verildi! Ödemeler erkene çekiliyor

SSK BağKur Emekli Sandığı

SSK BağKur Emekli Sandığı dikkat
Emekliler maaşlarının ödeme tarihlerine ilişkin bilgi sahibi olmak üzere dönem dönem çeşitli araştırmalar yapıyor. Emekli maaşlarına ilişkin bazı ayrıntılar bulunurken bayram öncesi sürpriz bir konu daha gündeme geldi.
Emekli maaşları ile ilgili talepler gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Emekli maaş ödemelerine dair gündemde önemli bir ayrıntıya yanıt aranırken detaylar da kamuoyunun gündeminde yer aldı. Emekli maaşlarına yeni yılda yılın ilk 6 ayında geçerli olacak şekilde yüzde 49,25 oranında zam yapıldı.

Yapılan zam emeklilerin gündeminde yer edinirken en düşük emekli maaşı da 10 bin liraya sabitlendi. En düşük maaşın en az asgari ücret kadar olması için talepler devam ederken son günlerde promosyon ve ikramiye ödemeleri gündemi meşgul etmeye başladı. Emekli maaşlarının erken ödenmesi ile ilgili olarak bir takım konular gündemde yer alırken bayram nedeniyle birtakım ayrıntılar merak edildi.

EMEKLİ MAAŞ ÖDEMELERİ ERKENE ÇEKİLEBİLİR

Emekli ve memur maaş ödeme günleri Ramazan Bayramı nedeniyle merak edilenler arasında yer alıyor. 2024 yılı Ramazan Bayramı 10 Nisan günü idrak edilmeye başlanacakken maaş ödemesi için bayram öncesine dair bir beklenti bulunuyor.
Emekliler ve memurlar ”Maaşlar bayramdan önce yatar mı, erken ödenir mi?” sorularına yanıt ararken geçtiğimiz yıllarda yapılan bu uygulamanın bu sene de uygulanacağı düşünülüyor. Emekli ve memur maaş ödemelerinin öne çekilmesine dair henüz resmi bir açıklama bulunmazken Ramazan Bayramı’nın 10 – 12 Nisan tarihlerine isabet etmesi nedeniyle ödemelerin geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da bayram öncesi hesaplara yatması bekleniyor.
Memur maaşları her ayın 15’inden itibaren maaş ödemesi alırken SSK’lı emekliler her ayın 17 – 26’sı arasında, Bağ-Kur’lular ise her ayın 25 – 28’i arasında ödemelerini alıyor. Bu çerçevede nisan ayında ödemelerin erkene çekilmesi bekleniyor.

Haber Merkezi

Geçmiş yıllarda evlerin vazgeçilmez parçalarından
Sıradaki Haber Evinde olanlar yaşadı; Fiyatı altınla yarışıyor!