Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emekliye 22-31 Ocak’ta 2’si 1 arada maaş verilecek!

Emekliye 22-31 Ocak’ta 2’si

Emekliye 22-31 Ocak’ta 2’si 1 arada maaş verilecek! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı hepsi dahil…

Yeni yılla birlikte emekliler, zamlı maaşlarına kavuşmanın sevincini yaşayacak. Ocak ayında yürürlüğe girecek olan zam oranlarıyla birlikte, emeklilerin maaşları artacak ve ek ödemeler de hesaplarına geçecek. Aylıklarıyla birlikte ek ödemelerle toplamda 2 ayrı ödeme imkanına sahip olacaklar. İşte detaylar…

Yeni yılla birlikte emekliler için müjdeli haberler ardı ardına geliyor. Ocak ayı itibarıyla emeklilerin maaşlarında beklenen artış, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmek adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, bankalar tarafından sunulan özel promosyonlar da emeklilere ekonomik anlamda destek sağlayacak.

Böylelikle bazı emekliler 2 ödeme birden alacaklar…

 

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için sevindiren haber Kabine Toplantısı’nın ardından geldi. Normal şartlarda emekli maaşlarına %37.57 oranında zam yapılırken ilave artış ile birlikte zam oranı %42,6 ya yükseltildi.

Konuyla ilgili kanun teklifi 19 Ocak’ta TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Emekliler ise yüzde 5 ilave artışlı maaşların bu ay yatırılıp yatırılmayacağını gündemine aldı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri maaş ödemeleri farklı günlerde yapılıyor. SSK emekliler 17-25’i arasında Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 Ocak 2024 tarihinde maaşlarını alacak.

Ancak gerekli yasal düzenlemelerin yetişmemesi durumunda emekliler %37.57 oranında zamlı maaşlarını Ocak ayında alabilecek.

SSK emekileri refah payı hariç olmak üzere zamlı maaşlarını 17 Ocak’tan itibaren yatmaya başladı. Meclis düzenlemeleri sonrası oluşacak maaş farkları, emekli memurlarda olduğu gibi bu ay içinde ya da Şubat ayında belirlenecek ödeme tarihlerine göre yatırılacak. Böylelikle emeklilerin herhangi bir kaybı olmayacak. Haber Merkezi

TOKİ, 32 ilde arsa satışına
Sıradaki Haber TOKİ’den 32 ilde büyük fırsat! 200 bin lira ödeyerek sahip olabilirsiniz! İşte satışların olacağı iller