Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emekliler merakla beklemeye başladı! Yüzümüz bir kez daha gülecek mi?

Emekliler dikkat: Bayram ikramiyesinde

Emekliler dikkat: Bayram ikramiyesinde flaş gelişme

Milyonlarca emekli için zam haberleri gelmeye devam ederken maaş taban rakamı 10 bin TL olarak güncellendi. Emekli bayram ikramiyelerinin artış göstermesiyle beraber 65 yaş üstü emekliler için planlama yapıldı.

SSK ve Bağkur emekli aylıkları için yüzde 5 oranında artış yapılırken yüzde 42,6’ya yükselerek en düşük emekli maaşı 7.500 TL’den 10 bin TL’ye yükseltilmesi emekliler için yeterli karşılanmıyor. Bu sene emeklilere yeni hizmetler devreye girdi. Maaşlara gelen zamların yanı sıra emekli bayram ikramiye artışları da yürürlüğe girdi. Emekli Bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı da şimdiden merak edilmeye başlandı.

KÜLTÜREL FAALİYETLER

Emeklilerin sosyal faaliyetlerinde imkan verilirken projeler hayata geçirilerek 65 yaşını tamamlayan vatandaşlar için özel kart verilerek otobüs, tren ve uçak biletlerinde aynı zamanda sinema, tiyatro ve müze gibi kültürel faaliyetlerin biletlerinde indirim uygulanması amaçlanıyor. Bu indirimlerle emeklilerin sosyal aktivitelere katılmalarına da daha fazla imkan sağlanmış olacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ

2023 yıl 29 Ekim’de Cumhuriyet’in 100. yılına özel bir defaya mahsus 5 bin TL’lik ikramiyeden, çalışan çalışmayan tüm emekliler yararlanmaktadır. Gelen güncelleme sonrasında Ramazan ve Kurban Bayramı emekli ikramiyelerinde artış yapılacağı belirtildi.

2018 senesinde 1000 TL olarak ödeme yapılırken bayram ikramiyeleri 2021 senesinde 1.100 TL ve geçtiğimiz sene ise 2 bin TL olarak artış yaşandı. Bu yıl Ramazan ve Kurban Bayramı emekli ikramiyelerinin ne kadar açılanacak merak ediliyor. Emekliler, 2024 emekli yılında Bayramda yüzleri bir kez daha gülecek mi hep birlikte bekleniyor. Haber Merkezi