Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EKONOMİMİZİN BÜYÜYECEĞİNE İNANIYORUZ

mÜsİad aksaray başkanı eyüp daĞdaŞ, 2018 yılı 2.çeyrekbüyüme rakamlarına ilişkin

mÜsİad aksaray başkanı eyüp daĞdaŞ, 2018 yılı 2.çeyrekbüyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu

mÜsİad aksaray başkanı eyüp daĞdaŞ, yaptığı açıklamada;

“yılın ilk çeyreğinde %7,3 büyüyerek çok önemli birperformansa imza atan türkiye ekonomisi, ikinci çeyrekte de %5,2 büyüyerekperformansının tesadüfi olmadığını kanıtlamıştır. aynı dönemde %2,9 büyüyenabd, %2,2 büyüyen avro bölgesi, %1,9 büyüyen almanya ve %1 büyüyen japonya gibigelişmiş ekonomileri geride bırakan türkiye’nin büyüme grafiği; başta ekonomikve finansal savaştan kaynaklanan kur dalgalanması olmak üzere, kendisineyöneltilen bütün saldırıları bertaraf edecek güce sahip olduğunu göstermiştir.

bu dönemde önceki yılın aynı çeyreğine göre %6,3 oranındagenişleyen iç talebin yanı sıra dış talebin de %4,5 oranında artış kaydetmesi,daha dengeli bir büyüme adına olumlu bir tablo sunmuştur. Önceki çeyrekteki artışanazaran bir miktar ivme kaybetmiş olsa da %3,9’la yatırımlardaki artışınsürmesi, ekonomik aktivitedeki canlılığın sürdüğüne işaret etmektedir. bununlabirlikte, inşaat yatırımlarındaki %6,6’lık artışa karşın makine ve teçhizatyatırımlarındaki artışın %0,6 seviyesinde kalması; yeni dönemde türkiyeekonomisinin önceliğinin imalat sanayiine yönelik yatırımlar olması gerektiğinigöstermiştir.

türkiye ekonomisinin dengelenme sürecine gireceğiönümüzdeki dönemde; enflasyon, cari açık ve bütçe açığında daha alt seviyelerigörebilmek adına, iç talepten aldığımız güçlü desteği dış talepten de almakdurumundayız. yılın ilk 7 ayında %7 oranında artış kaydeden ihracat, dış talebeilişkin umut vermektedir. ancak bu dönemde ithalatın ihracattan hızlı birşekilde artış kaydetmesiyle dış ticaret açığındaki genişleme sürmüştür. bubağlamda, 2017 yılında enerji hariç 134,3 milyar dolar seviyesinde gerçekleşenara malları ithalatını daha makul seviyelere çekerek, imalatta yerli ve milliüretimi merkeze alan bir anlayışı benimsememiz elzemdir.

İktisadi faaliyet kollarına göre büyüme oranlarıincelendiğinde; sanayi, inşaat ve hizmetler sektöründeki artışların sürmesiyüzümüzü güldürürken, tarım sektöründe gözlenen %1,5’lik daralma dikkatçekmektedir. bu bağlamda; tarım ve gıda ürünlerine yönelik üretim veihracatımızın artış kaydetmesine yönelik uygulanacak politikaların acili yetarz ettiğini ifade edebiliriz.

bizler iş dünyasının temsilcileri olarak, türkiye’ninyeni ekonomi hikâyesinin yazılmasında atacağı adımlara gerekli katkıyısağlamaya devam edeceğiz. Üretimi güçlendirmek ve ihracata yönelik imalatüretimine ağırlık vermek için ödevlerimizin farkındayız; bu konuda da vargücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz. bu motivasyonla, mÜsİad olarak türkiyeekonomisinin önümüzdeki dönemde de pozitif büyüme performansını sürdüreceğineolan inancımızı yineliyoruz” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Buzağı destekleme ödemeleri başladı, peki paralar hangi tarihte hesaplara geçecek?
Sıradaki Haber Aksaray’da 109 Milyon TL Dağıtılıyor: Listede Adınız Var mı?