Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dünya’da 2024 yılında en çok altın alanlar listesinde Türkiye kaçıncı sırada?

Dünya Altın Konseyi, 2024

Dünya Altın Konseyi, 2024 yılının ilk çeyreğinde dünya çapında merkez bankaları tarafından altın alım oranlarının arttığını ve bu alımlar sayesinde bir çeyrek rekoru kırıldığı duyuruldu. İçerisinde Türkiye’nin de yer aldığı dünyanın en çok altın alan merkez bankaları listesinde, Türkiye’nin sırası ise görenleri şaşkına çevirdi.

Dünya Altın Konseyi tarafından düzenli olarak açıklanan veriler kapsamında 2024 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan ilk çeyreğinde merkez bankalarının almış olduğu altın oranları belli oldu. Buna göre Türkiye’nin de içerisinde yer aldığı listede 10 ülke merkez bankası dikkat çekti.

İlk çeyrekte en çok altın satın alan merkez bankası Türkiye oldu

Yayımlanan son verilere göre 2024 yılının ilk çeyreğinde en çok altın alan merkez bankası, rezervine 30 ton altın ekleyen Türkiye oldu. Dünya Altın Konseyi tarafından yapılan bu açıklama özellikle Türkiye’deki vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Dünya Altın Konseyi’nin yayımlamış olduğu veriler kapsamında yapılan liste ise şu şekilde;

1.Türkiye

2.Çin

3.Hindistan

4.Kazakistan

5.Çekya

6.Umman

7.Singapur

8.Kazakistan

9.Katar

10.Polonya

Dünya Altın Konseyi tarafından yapılan açıklamaya göre, bu 10 ülkenin merkez bankaları 24 milyar dolar değerinde altın satın aldı. Toplamda 290 ton altın satın alınırken, bu rakam ilk çeyrek için rekor veriler olarak kaydedildi.

Ağustos Gerçe