Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Doğal Gaza Yüzde 38 Zam

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni doğal gaz tarifesini açıkladı. Konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 38 oranında zam yapılacağı duyuruldu.

Boru Hatları ile Petrol

BOTAŞ’ın yaptığı açıklamada, yıllık tüketimi 300 bin metreküpün altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın fiyatında da yüzde 33,1 artış olduğu belirtildi. Buna karşın, elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında ve yıllık doğal gaz tüketimi 300.001 Sm³ ve üzerinde olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğal gazın toptan satış fiyatında herhangi bir değişiklik yapılmadı.

BOTAŞ, zam kararının gerekçesini açıklamazken, vatandaşların doğal gaz kullanımında tasarrufa gitmelerini önerdi. Yeni tarifelerin, doğal gaz faturalarına yansıması bekleniyor.

Uzmanlar, bu artışın kış aylarında tüketicilere önemli ölçüde yansıyacağını ve enerji maliyetlerinde genel bir yükselişe neden olabileceğini belirtiyor. Bu zam kararıyla birlikte, enerji tasarrufu ve alternatif ısınma yöntemleri de yeniden gündeme geldi.

Haber Merkezi

AK Parti Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu
Sıradaki Haber Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Aksaray’a davet edildi: Yatırım müjdesi kapıda!