Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çiftçiye erken ödeme müjdesi!

Çiftçiye erken destek müjdesi

Çiftçiye erken destek müjdesi
Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Nejdet Demir, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hububat üreticilerine kışlık ekim öncesinde ihtiyaç duydukları mazot ve gübre desteğinin Ziraat Bankası kartlarına tanımlandığını duyurdu.
Hububat üreticilerinin kışlık ekimler için hazırlık dönemi başında ihtiyaç duyduğu mazot ve gübre desteğinin Ziraat Bankası kartlarına tanımlandığını bildiren Tarım ve Orman İl Müdürü Nejdet Demir, Bu kapsamda çiftçilere yaklaşık 11,2 milyar TL destek ödemesi gerçekleştireceklerini bildirdi. Bu destekten Aksaray’da 16 bin 487 çiftçi faydalandı.
Mazot ve gübre destekleme ödemeleri, 15 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe giren,2023 Yılı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı ile erkene çekilmişti. Çiftçiler almış oldukları bu desteği sadece mazot ve gübre alımında kullanabilecekler.
Bu kapsamda, alınan yeni karara göre 2023 yılı hububat üreticilerin mazot ve gübre destekleri, 3 Ekim itibariyle Ziraat Bankası tarafından verilen kartlara tanımlanmaya başlandı. haber: Ağustos GERÇE