Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÇİFTÇİYE 2 MÜJDE

tarım ve orman bakanlığı

tarım ve orman bakanlığı tarafından çiftçilere ikimüjdeli haber geldiğini açıklayan ak parti İl başkanı hüseyin altınsoy, “yenidüzenlemeyle gübre fiyatlarında %15 indirim yapılırken, arpa ve buğdaydakilogram başına verilen 5 kuruşluk destek 10 kuruşa çıktı” dedi.

türkiye’nin gıda güvenliğini sağlamak için elinitaşını altına koyan hükümetten bir hamle daha geldiğini belirten ak parti İlbaşkanı hüseyin altınsoy, “tarım ve orman bakanlığı tarafından yapılan yenidüzenlemeye göre fedakâr çiftçilerimize müjde niteliğindeki yeni düzenleme ilekimyevi gübre fiyatlarında yüzde 15’lere varan bir indirim sağlanacak. tarımkredi üzerinden sağlanacak destekle çiftçiye yaklaşık 130 milyon tl doğrudankaynak aktarılacak. arpa ve buğdayda da kilogram başına 5 kuruş olan primdesteğini yüzde 100 artıran hükümetimiz, önümüzdeki yıl çiftçiye kilogramda 10kuruş destek verecek” dedi.

tarım ve orman bakanlığı ve çiftçinin, üretimin heraşamasında koordineli çalışacağını vurgulayan altınsoy, şöyle devam etti:”başkanımız sayın recep tayyip erdoğan, ‘Çiftçimize sahip çıkacağız, aslaezdirmeyeceğiz.’ demişti. tarım kredi, kimyevi gübrede cinslerine göredeğişmekle beraber yüzde 15’lere varan indirim sağlayacak. tarım bir ülkeningeleceğini belirleyen en önemli alanlardan biri. tarım ve orman bakanımız bekirpakdemirli’nin attığı adımlar doğrultusunda türk tarımının gelişeceğineinancımız tam” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), doğum
Sıradaki Haber SGK’dan Doğum Yapan Sigortalı Annelere Müjde!