Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çiftçilere erken ödeme yapılacak

Aksaray Tarım ve Orman

Aksaray Tarım ve Orman Müdürlüğü, Hububat Üreticilerine Erken Destek

Aksaray Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Ziraat Bankası Kartlarına Tanımlanan 11,5 Milyar TL Mazot ve Gübre Desteği yatacak.

Aksaray Tarım ve Orman Müdürlüğü, hububat üreticilerine kışlık ekimler için gerekli mazot ve gübre desteğini erkene alıyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da çiftçilerin ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçiyor.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, 11,5 milyar TL değerindeki mazot ve gübre desteğinin 2023 yılı Ekim ayından itibaren çiftçilerin Ziraat Bankası kartlarına tanımlanacağı duyuruldu. Bu hamle, hububat üreticilerinin kışlık ekimler için hazırlık dönemine daha iyi bir başlangıç yapmalarına yardımcı olacak.

Aksaray Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hububat üreticilerimizin kışlık ekimler için hazırlık döneminde ihtiyaç duyduğu mazot ve gübre desteğini, bu yılın Ekim ayından itibaren ayni olarak kullanılmak üzere Ziraat Bankası kartlarına tanımlayacağız. Çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu anda yanında olacağız.” dedi.

Aksaray’daki çiftçiler, bu erken destek sayesinde ürünlerini daha verimli bir şekilde yetiştirebilecek ve tarımsal üretimlerine katkı sağlayacaklar. Aksaray Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere verdiği bu destekle tarım sektörünün gelişimine katkıda bulunmayı sürdürüyor. Haber: Ağustos GERÇE