Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CEVİZ VE BADEM HASADI BAŞLADI

İlimizde güz ayının gelmesi

İlimizde güz ayının gelmesi ile birlikte olgunlaşan cevizve badem meyveleri bugünlerde üreticiler tarafından hasat edilmeye başladı.

aksaray tarım ve orman İl müdürü bülent saklav, ağaçörentarım ve orman İlçe müdürü orhan Şahİn ve İl müdürlüğümüz teknik personelitekniker mahmut kurtÇu,  hasat mevsimidolayısıyla ceviz ve badem diyarı ağaçören İlçesi camili köyünde ceviz ve bademüreticisi nezdet yalman ait bahçede incelemelerde bulunarak burada üreticimizlebirlikte ceviz ve badem hasadında bulundu.

tarım İl müdürü bülent saklav konuyla ilgili yaptığıaçıklamalarda;

“İlimize bağlı ağaçören ilçesi camili köyünde ceviz vebadem üreticisi nezdet yalman tarafından 160 dekar alana kurulu bulunan sonderece teknik şartlara bağlı yüksek verimli; texas, nonpareil çeşidi bademçeşitleri, chandler, bilecik, şebin, fernor ve franquette çeşitlerinden oluşanceviz bahçesinde ürünler bugünlerde hasat edilmeye başladı. burada hasadınıgerçekleştirdiğimiz bu çeşitler 3-5 yıl önce İl müdürlüğümüz tarafından İl Özelİdare bütçesi kaynaklarından desteklenerek kuruldu. Üreticimiz devletimizindestekleri, kendi öz sermayesi, emeğinin ve alın terinin karşılığını bugünlerdealmaya başladı. bizler her zaman üreticimize destek olmaya devam edeceğiz. buvesile ile İlimizde ceviz ve badem yetiştiren üreticilerimizin ürünlerinin bolkazançlarının bereketli olmasını diliyoruz” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyesinden şok karar; Aksaray’da
Sıradaki Haber Kurban Bayramında Aksaray’da toplu ulaşım ücretsiz; İşte hareket saatleri!