Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÇALIŞAN ANNELERE 400 TL BAKIM DESTEĞİ

türkiye İş kurumu tarafından

türkiye İş kurumu tarafından istihdamın korunmasına veartırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğinazaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasınayardımcı olmak üzere düzenlenen aktif işgücü hizmetleri kapsamında usul veesasları aktif İşgücü hizmetleri yönetmeliği ile belirlenen mesleki eğitimkursları ve işbaşı eğitim programları uygulanmaktadır.

aksaray Çalışma İş kurumu İl müdürlüğü konuyla ilgili yazılıbasın açıklamasında bulundu.

“İŞbaŞi eĞİtİm programina ve meslekİ eĞİtİm kurslarinakatilan katilimci ve kursİyerlere 61,65 tl’ye kadar cep harÇliĞi

14 aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen İstihdamŞûrası’nda kamuoyuna ilan edildiği üzere, sanayi sektöründeki mesleklerdedüzenlenen mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki mesleklerdedüzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlara, bakmakla yükümlüoldukları 2-5 yaş arası çocukları için kurs/program süresince aylık 400 tl’likbakım desteği sağlanacaktır.

hedef daha fazla kadin İstİhdami

bu kapsamda sanayi sektöründeki en az % 50 istihdamgarantili mesleklerde düzenlenen mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlarabakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası yalnız bir çocuk için aylık 400 tlbakım desteği ve günlük 45 tl’ye kadar günlük cep harçlığı , imalatsektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılankadınlara ise aynı şekilde bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası yalnız birçocuk için aylık 400 tl bakım desteği ve günlük 61,65 tl’ye kadar cep harçlığıverilecektir. kurs ve program katılımcısı olan bu kadınların İş kazası vemeslek hastalıkları ile genel sağlık sigortası primleri de karşılanmaktadır.

kursiyerler ve katılımcılar bir taraftan mesleki deneyimkazanırken diğer taraftan maaş ve sigortaları İŞkur tarafından ödenmektedir.

böylelikle sayın cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoĞan’ıntalimatlarıyla ulusal istihdam stratejisi ve cumhuriyetimizin 100.yıl hedefleridoğrultusunda kadın istihdamında hedeflerin yakalanması için önemli biruygulama hayata geçmiştir.

yaptığımız bu çalışmayla aksaray’da daha fazla kadınınçalışma hayatında yer almasını hedefliyoruz”.

basın bülteni

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyesinden şok karar; Aksaray’da
Sıradaki Haber Kurban Bayramında Aksaray’da toplu ulaşım ücretsiz; İşte hareket saatleri!