Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bugün 15 lira, 2025’te 12 Bin lira olacak; Duyan müdürlüğe koşuyor!

15 TL iken hemen alın: 2025’te 12 bin TL olacak: Duyan Nüfus Müdürlüğü’ne koştu

15 TL iken hemen

Milyonlarca vatandaş için önemli uyarı yapıldı. 31 Aralık 2024 tarihine kadar 15 TL ödemeyen herkes 2025’te 12 bin TL ödemek zorunda kalacak.
Eski tip sürücü belgelerini henüz yenilememiş olanlar için süre daralıyor. B sınıfı ehliyet sahiplerinin, 31 Aralık 2024 tarihine kadar 15 TL ücret ödeyerek ehliyetlerini yenilemeleri gerekiyor.
Aksi takdirde, 2025 yılından itibaren eski ehliyetlerle trafiğe çıkmaları halinde 12 bin TL’ye kadar para cezası uygulanacağı bildirildi
İçişleri Bakanlığı, daha önce eski tip sürücü belgelerinin yenilenme süresini 2022’den 2024’e uzatmıştı. Ancak bu süre bir kez daha uzatılmayacak. Bu kritik sürecin başlamasıyla birlikte, sürücülerin ehliyet yenileme işlemleri gündemde.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için son tarih 31 Aralık 2024 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar yenilenmeyen ehliyetler geçersiz sayılacak ve 2025 yılından itibaren sürücülere idari para cezası uygulanacak.
Sürücü belgesi yenileme işlemleri 2 Nisan 2018’den itibaren nüfus müdürlüklerinde gerçekleştiriliyor. Yeni tip ehliyet almak isteyen sürücüler, ALO 199, “ALO 199 Mobil Uygulama” veya “nvi.gov.tr” üzerinden randevu alabilirler.
Randevu sonrasında, gerekli belgelerle birlikte başvuru işlemleri nüfus müdürlüklerinde yapılabiliyor. Başvurunun ardından, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından basılan yeni sürücü belgeleri, PTT aracılığıyla başvuru sahiplerinin adreslerine gönderiliyor.
ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGESİNİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN YENİ GEREKLİ BELGELER

Bir adet Fotoğraf ( Biyometrik )
Sağlık Raporu
15 TL Değiştirme ücreti

Hader merkezi

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası’nın
Sıradaki Haber Aksaray’da Sanayi ve Endüstri Fuarına günler kaldı!