Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Işıkhan’dan Emekli Maaşları ve Asgari Ücretle İlgili Önemli Açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AA Editör Masası’na konuk olarak gündeme dair kritik açıklamalarda bulundu. Emekli maaş farkları, tamamlayıcı emeklilik sistemi ve 2025 asgari ücreti gibi konulara değinen Bakan Işıkhan, kamuoyunda merak edilen soruları yanıtladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

 

“Emeklilik Sistemiyle Oynamayı Düşünmüyoruz”

Bakan Işıkhan, emekli maaş farklarına yönelik düzenleme beklentisiyle ilgili olarak, “Enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde bu tür konular gündeme gelebiliyor. Ancak emeklilik sistemiyle çok fazla oynamayı düşünmüyoruz. Daha önce de bu tür durumlarla karşılaştık. Konuyu titizlikle ele almak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemiyle İlgili Çalışma Yok

Tamamlayıcı emeklilik sistemi hakkında gelen soruya da yanıt veren Işıkhan, “Bakanlığımızın şu anda tamamlayıcı emeklilik sistemi ile ilgili bir çalışması bulunmuyor. Kıdem tazminatının yerine geçeceğine dair endişeler var, ancak işçi ve işveren kesimi bu konuda rahat olabilir” dedi.

2025 Asgari Ücret Beklentisi

2025 yılı asgari ücretiyle ilgili soruya ise Bakan Işıkhan, “Yaşam standartlarını iyileştirecek, aynı zamanda ekonominin genel istikrarını ve yapısını bozmadan bir seviyede belirlenmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Özel Hastaneler ve Yapay Zeka Kullanımı

Bakan Işıkhan, özel hastanelere yönelik denetimlerle ilgili olarak da önemli açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığı’nın bazı özel hastanelerin ruhsatlarını iptal ettiğini ve bu hastanelerin ödemelerinin durdurulduğunu belirten Işıkhan, “Geçmişe dönük ödemeleri faiziyle birlikte tahsil ediyoruz” dedi. Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun özel hastanelerin fatura ve reçete incelemelerinde yapay zeka teknolojisinden yararlanacağını duyurdu.

Bakan Işıkhan’ın açıklamaları, kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, özellikle emekliler ve asgari ücretle geçinen vatandaşlar tarafından dikkatle takip ediliyor.

haber merkezi

Aksaray’ın lastik doktorundan sürücülere uyarı: Kışlık
Sıradaki Haber Aksaray’ın lastik doktoru konuştu; Kış gelmeden tedbirinizi alın!