Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Işıkhan’dan asgari ücret ve emekli açıklaması!

Çalışmasa ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrette artışın olmayacağını açıkladı. Emeklilere refah payı verilip verilmeyeceği de netleşti.

Çalışmasa ve Sosyal Güvenlik

Son günlerde siyaset ve ekonomi kamuoyunun en önemli gündem maddelerinden biri olan asgari ücret için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan açıklama geldi. Işıkhan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi parlamento muhabirlerinin sorularını yanıtladı.

Asgari ücrete ara zam yok

Bir gazetecinin “Asgari ücrette ara zam olacak mı?” sorusu üzerine Işıkhan, asgari ücrette herhangi bir artış olmayacağını belirtti. “Geçen aralık ayında da biz bunu ifade ettik. Göstergeler de çok olumlu geliyor. İnşallah aralık ayında asgari ücreti belirlemek üzere bir araya geleceğiz.” yanıtını verdi. Amaçlarının geçici refahı sağlamak olmadığını vurgulayan Işıkhan, kalıcı refahı sağlamak için böyle bir karar aldıklarını ifade etti. Işıkhan, bunun neticelerini yıl sonuna doğru enflasyon düşüşüyle birlikte göreceklerini bildirdi.

Emekliye refah payı verilecek mi?

Bir gazetecinin “Emekliye enflasyon farkının haricinde bir refah payı gündeme gelebilir mi?” sorusu üzerine Işıkhan, “Şu an gündemimizde yok. Zaten toplu sözleşme gereği yapılacak artışlar olacak. Refah payı ile ilgili şu an bir çalışmamız yok.” diye konuştu.

Asgari ücrete zam gündemi

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ‘asgari ücrete ara zam’ sorusuna yanıt verdi. Dağ, “Burada artık esas mücadelemiz enflasyonu düşürmek noktasında. Haziran’dan itibaren de enflasyondaki düşüşü görmeye başlayacağız. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir sürecin olmayacağını söyleyebilirim.” dedi.

Bu açıklamalarla birlikte asgari ücret ve emeklilik konularındaki belirsizlikler bir nebze de olsa giderilmiş oldu. Bakan Işıkhan ve AK Parti yetkilileri, enflasyonun düşüşüne odaklanarak ekonomik istikrar sağlamayı hedeflediklerini belirttiler.
Haber Merkezi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma
Sıradaki Haber Doğal Gaza Yüzde 38 Zam