Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ATSO’DAN ALMANYA’YA STAJ KÖPRÜSÜ

erasmus + yükseköğretim programı 2017 yılıdönemi yükseköğretim öğrenci ve personel

erasmus + yükseköğretim programı 2017 yılıdönemi yükseköğretim öğrenci ve personel hareketliliği konsorsiyum projesikapsamında ahiler staj konsorsiyumu projesi iştirakçisi olan aksaray ticaret vesanayi odası, hacettepe Üniversitesi, tobb etÜ , aksaray Üniversitesi, hacıbektaşveli Üniversitesi, kırıkkale Üniversitesi ,ted Üniversitesi  mühendislik bölümlerindeokuyan öğrencilerin, ab ülkelerinde staj imkanı yaratmak  üzere almanya’datemaslarda bulunulmuş ve görüşmeler sonuncunda neticesinde 15 öğrencinin almanya ‘da staj yapmasına imkan verecek olan işadamları, aksaray ticaret vesanayi odasına  stajyer için talepte bulunmaya başladılar. 

geçtiğimiz aylar içerisinde almanya’da isadamlarıyla görüşmeler gerçekleştiren atso heyetinin girişimleri meyvelerinivermeye başlarken, konu ile ilgili açıklama yapan atso yönetim kurulu başkanıcüneyt göktaş yaptığı açıklama da; erasmus + yükseköğretim programı 2017yılı dönemi yükseköğretim öğrenci ve personel hareketliliği konsorsiyum projesikapsamında almanya’da yaptığımız görüşmeler neticesinde staj köprümüzoluşturulmaya başlamıştır. almanya’daki işadamı ali dede gönen’in stajiçin talep ettiği öğrenci ile görüşme yapmak için odamıza ziyarette bulunmuş veziyarette meclis Üyesi murat koyuncu, genel sekreteri m.murat yılmaz ve aksarayÜniversitesinden uğur koyuncu  ve staj yapacak öğrencimiz de katılımsağlamıştır.

bu projedeki en büyük gayemiz almanya’da staj imkânıbulamayan öğrencilerimize staj imkânı yaratılarak çocuklarımızın ab ülkelerindeiş deneyimi yaşamalarında iş yeri bulma noktasındaki eksiklerin giderilmesidir.bu noktada bizler oda olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya devamedeceğiz. bundan sonra yurt dışı staj yeri bulma hususunda önceden kurulantemaslar göz önünde bulundurulduğunda daha fazla öğrencimiz ab ülkelerinde stajyapabilecek duruma gelecektir. bu projenin hem öğrenci hem de iş adamları içinhayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Buzağı destekleme ödemeleri başladı, peki paralar hangi tarihte hesaplara geçecek?
Sıradaki Haber Aksaray’da 109 Milyon TL Dağıtılıyor: Listede Adınız Var mı?