Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ATSO’DA BİR ARAYA GELDİLER

ticaret bakanlığı, türkiye odalar

ticaret bakanlığı, türkiye odalar ve borsalar birliğimeybem a.ş ile aksaray ticaret ve sanayi odasının birlikteliğiyle düzenlenenmesleki yeterlilik belgesi bilgilendirme toplantısı atso konferans salonundayapıldı. 

toplantıya ticaret bakanlığı İç ticaret müdürlüğü ticaretuzmanları, tobb meybem a.Ş uzmanlarının yanı sıra atso yönetim kurulu Üyelerive stk temsilcileri ile kamu müdürleri katılım gösterdi.

taşınmaz ticareti yapan gayrimenkul danışmanları veemlakçılar ile servis Şoförleri düzenlenen toplantıya yoğun katılımgösterirlerken, atso başkanı cüneyt göktaş, toplantı sonrasında konuya ilişkinaçıklamalarda bulundu.

mesleki yeterlilik belgesi sınavlarının aksaray ticaretve sanayi odası hizmet binasında yapılacağını ve başvuruların başladığınıbelirten atso başkanı cüneyt göktaş, açıklamasının devamında; “bilindiği üzereiş sağlığı ve güvenliği kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerdedeğişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı 4 nisan 2015 tarihinde türkiye büyükmillet meclisi genel kurulunda kabul edilerek 6645 sayılı kanun numarası ileyasalaştı. Çıkarılan kanunun 5544 sayılı mesleki yeterlilik kurumu kanununda daönemli değişiklikler yapıldı. bu değişikliklerin önemi şüphesiz çalışma ve işdünyasını yakından ilgilendiren belge zorunluluğu getirilen mesleklerolmuştur. 

aksaray ticaret ve sanayi odası olarak geçtiğimiz aylariçeresinde belge zorunluluğu getirilen ikinci el oto alım satım işi yapangalerici, üye ve vatandaşlarımıza yönelik olarak teorik ve uygulamalı sınavlarıtamamlayarak 465 insanımıza belgesini teslim ettik.

mesleki yeterlilik sınavları normalde ankara, konya,kayseri, İstanbul, eskişehir gibi büyükşehirlerde yapılan ve küçükşehirlerimizdeki insanların merkez illere giderek girdiği sınavlardır. atsoyönetimi olarak türkiye odalar ve borsalar birliğimize bağlı mesleki yeterlilikbelgesi kuruluşu olan meybem a.Ş ile yaptığımız ve uzun mesailer harcadığımızsüre zarfında bu sınavların ilimizde yapılmasını sağladık. bu sınavlar aksaray’dayapılmasa ve sizler merkez illere gitme zorunda kalsa idiniz hem maddi hem demanevi birçok kaybınız meydana gelecekti.  zaman kaybının ortadan kalkması açısındanemlak ve servis Şoförleri mesleki yeterlilik sınavlarında aksaray’dayapılmasını sağladık.

başvurular ve gerekli evraklar odamızın web sitesindeyayınlanmıştır. Üyelerimiz ve vatandaşlarımız oradan bilgi alabilir ve şartlarısağlamaları halinde gerekli evrakları tamamlayarak başvurularını yapabilirler”dedi.

haber merkezi 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyesi ekipleri, sabahın ilk
Sıradaki Haber Aksaray Belediyesi Kurban Kesim Alanlarını Temiz Tutuyor!