aksaray ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu başkanıcüneyt göktaş ve yönetim kurulu Üyelerinden oluşan atso heyeti defterdar uğurarslan, vergi dairesi müdürü metin Çalışkanoğlu, milli eğitim müdürü hacı Ömerkartal, bilim sanayi İl müdürü refik tezcan ve İŞkur müdürü mahmut akkuş’umakamında ziyaret ederek hashibal ettiler.
aksaray sanayisine yönelik olarak görüşmelerin geçtiğiziyaretler sonrası açıklama yapan aksaray ticaret ve sanayi odası yönetim kurulubaşkanı cüneyt göktaş yaptığı açıklamalarda; “İlimizin çok değerli işadamlarına ve yöneticilerine yönelik iade-i ziyaretlerimize devam ediyoruz.aksaray için belirlediğimiz vizyondan yola çıkarak yapmış olduğumuzziyaretlerimizde projelerimizi dile getiriyor ve görüş alışverişindebulunuyoruz.
Ülkemizin içinde bulunduğu ortamdan en kısa süredeçıkacağından ve yeniden 2023 hedeflerine odaklanacağını, aksaray sanayisininbüyümesine hız kesmenden devam edeceğinin altını çiziyoruz.
stratejik olarak merkezi konumda bulunan şehrimizinsanayideki en büyük eksiği olan demir yolu için birlik ve beraberlik çatısıaltında kamuoyu oluşturulmasını ve ortak akılla hareket ederek bu ihtiyacınartık bitirilmesini istediğimizi dile getirmeliyiz. bir şeyi çok net bilmeliyizki aksaray’a daha fazla yatırımın gelmesi demiryoluna bağlıdır. biz çok yakındaankara çıkarması yaparak gerek güneş enerjisi İhtisas osb gerekse demiryoluiçin meclisin kapısını çalacağız. gelecek türkiye’nin sanayi kenti aksaray’dainşa edilecek ise ilimizin tüm eksiklerini ve ihtiyaçlarını belirlemeli vegereken tüm adımlar ile çalışmaları yapmalıyız” dedi.
haber merkezi

