Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ATSO BAŞKANI GÖKTAŞ GAZETECİLERLE BİRARAYA GELDİ

aksaray ticaret ve sanayi

aksaray ticaret ve sanayi odası başkanı cüneyt göktaş, 10ocak Çalışan gazeteciler günü nedeniyle aksaray’da bulunan yerel ve ulusalmedya temsilcileriyle bir araya geldi. 

kahvaltı programına atso yönetim kurulu başkanı cüneytgöktaş, atso başkan yardımcısı ahmet kulak ve yönetim kurulu Üyelerinin yanısıra çok sayıda basın mensubu katıldı.

aksaray ticaret ve sanayi odası başkanı cüneyt göktaşyaptığı konuşmada; “bildiğiniz gibi aksaray’da organize sanayimizde yatırımoldukça fazla ve mevcut yatırıma açık olan parsellerimiz dolu.3. genişlemealanı çalışmalarımız son hızla devam ediyor. yakında alt yapı ihalesineçıkılacak dosyalarımız bakanlıkta şu anda. bunun dışında biz ikinci organizesanayi bölgesinin kurulması için çalışmalarımıza başladık biliyorsunuzhepinizin bilgisi vardır. sayın valimiz ’inde desteğiyle bu çalışmalarımıza sonbir aydır hız kazandırdık. nasip olursa yarın 17 ocak’ta da bununla ilgili 2.toplantımızı da sayın valimizin başkanlığında gerçekleştireceğiz. İnşallahyerine karar verdiğimiz zaman kurulum aşamasına geçmiş bulunacağız. son hızikinci organize sanayi bölgemizin kurulması çalışmalarına devam ediyoruz.İkinci organize sanayi bölgesi aksaray’ımız için çok önem arz ediyor. Çünkü bizimbirinci organize sanayi bölgemizde 3. genişleme alanı da hizmete açıldığı zaman565 tane fabrika olmuş oluyor arkadaşlar. birçok illere baktığınız zaman birdenfazla organize sanayi bölgesi olan illerimizde her organize sanayi 100-150-200-300adet fabrikadan oluşuyor biz de bir organize sanayide 565 fabrika oluyor. bizbunu ilerde yatırımların beklememesi için açacağımız 3. genişleme alanı dahemen dolacağı için talebin fazla olduğundan dolayı şimdiden ikinci organizesanayi çalışmalarına başladık. sayın valimize de çok teşekkür ediyorumgerçekten çok hız verdi çalışmalara inşallah en kısa zamanda aksaray ikinciorganize sanayi bölgesine de kavuşmuş olacak.

bunun dışında ihtisaslarda tarıma dayalı ihtisas organizesanayi bölgesi çalışmamız var. bununla ilgili bir proje hazırladık. ahilerkalkınma ajansına müracaat ettik oradan bu ihtisas organize sanayi bölgesininfizibilite çalışması için bir ödenek çıkarttırdık. Şu anda önümüzdeki günlerdeihtisas organize sanayi bölgesinin fizibilitesi için bir ihaleye çıkacağızarkadaşlar. İnşallah o rapor fizibilite çıkarsa güneş enerjisi ile ısınanseracılık adı altında tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi de kurulmuşolacak. bunun dışında güneş enerjisine dayalı organize sanayi bölgesiçalışmamız vardı biliyorsunuz sizlere de duyurmuştuk bununla ilgili bizdosyalarımızı hazırladık aksaray’ımızın biliyorsunuz ki 4 milletvekilimiz varmilletvekillerimizin hepsine de dosyalarımız verdik ankara’ya ilettikdosyalarımızı bununda takipçisiyiz şu anda onun bölgesi de sultanhanı’nın arkatarafında kavlak denilen bölgede. türkiye’nin en verimli güneş enerjisi alanbölgesidir bunla ilgili elimizde raporlarımız var. biz burada devletimize biryük getirmesini de istemiyoruz biz sadece orada güneş enerjisine dayalı organizesanayinin kurulmasını burada yatırımı da vatandaşlarımızın aksaraylıhemşerilerimizin yapmasını istiyoruz yani devletimizin cebinden bir kuruş paraçıkmayacak. sadece üretilen güneş enerjisini devletimiz satın almış olacak.  bunların dışında bildiğiniz gibi tren yoluprojesi de hepimizin gündeminde sizler başta olmak üzere bizlerde çok önemveriyoruz buna. milletvekillerimizde başta olmak üzere sayın valimiz ve stkkurumları hepimiz takipçisiyiz. yani bundan hiçbir şekilde vazgeçilmiş değil bukonuda herhangi bir şüpheniz olmasın bizler bunun en kısa süredegerçekleşeceğine inanıyoruz. hava yolu yani havaalanı projesi var yıllardıraksaray’ın gündeminde yine bununda peşini bırakmış değiliz biz stk’lar olaraksayın valim olarak ve milletvekillerimiz olarak bunda takipçisiyiz. ayrıcaönümüzdeki günlerde sayın valimiz ve bazı stk başkanlarımızla birliktemilletvekillerimizle beraber ankara’da havaalanı ile ilgili birtakımgirişimlerimiz olacak. o girişimlerin sonucunda inşallah aksaray’ımızhavaalanında kavuşur diye düşünüyorum. umutluyuz biz” dedi.

haber ali Şengül

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

TOKİ'den 51 il için müjde!
Sıradaki Haber TOKİ’den büyük avantaj; TOKİ, Aksaray’ında içinde bulunduğu 51 ilde arsa satışı yapacak!