Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ATM’lerde yeni dönem başladı: ATM müşterileri daha memnun!

ATM’lerde Yeni Dönem: Para Çekme Limitleri Değişti

ATM'lerde Yeni Dönem: Para

Son yıllarda bankaların müşterilerin nakit ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanması, ATM’lerde para çekme limitlerinde değişikliğe yol açtı. Bankalar, artan nakit taleplerini karşılayabilmek amacıyla ATM’lerden yapılacak günlük para çekme limitlerini yükseltme kararı aldı.

Günlük Para Çekme Limitleri Yükseltildi

Çok sayıda özel banka, günlük para çekme limitlerini 10 bin TL ile 15 bin TL arasında sabitledi. Kurban Bayramı sonrasında alınan bir kararla, QR kod ile yapılan işlemlerdeki limitler artırılmıştı. Ancak bu uygulamanın beklenen etkiyi göstermemesi ve günlük limitin üzerinde nakit çekimi yapan müşterilerden yüksek oranlarda komisyon kesilmesi, bankaları Eylül ayı itibarıyla yeni bir düzenlemeye gitmeye zorladı.

Yeni Limitler Belirlendi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), bir süre daha yeni banknot basımına kapıyı kapatmış olması, bankaların 2 Eylül tarihi itibarıyla para çekim limitlerinde değişiklik yapmasına neden oldu. Birçok banka, 20 bin TL ve altındaki tutarların banka veznesinden çekilmesine kısıtlama getirirken, ATM’lerde yürürlüğe giren yeni limitler şöyle:

Halihazırda 15 bin TL olan günlük ücretsiz para çekme limiti, bazı bankalar için sabit kalırken, Eylül ayı itibarıyla 10 bin TL’lik sınırı kullanan bankaların, bu rakamı 15 bin TL’ye çıkaracağı öğrenildi. Bu düzenlemenin özellikle emekli müşterilerin yaşadığı sorunların önüne geçmesi bekleniyor.

Tek Tip Banknot Kullanımı Sorunu

QR kod ile para çekim sınırlarının yükseltilmesi, özellikle yaşlı müşterilerin bu sistemi kullanmakta zorlanması nedeniyle yeterli bir çözüm olarak görülmedi. Bankalar, kartlı çekimlerdeki limitleri artırarak, ATM’lerde yaşanan nakit çekim sorunlarına çözüm bulmayı hedefliyor. Ancak, ATM’lerde tek tip banknot kullanımının da önemli bir problem olduğu vurgulanıyor.

Haber Merkezi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet
Sıradaki Haber Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, büyüme verilerini değerlendirdi