Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Asgari ücret maaşı belli oldu

Asgari ücret maaşı belli

Asgari ücret maaşı belli oldu. Temmuz ayı yürürlüğe girecek olan net asgari ücret maaşı 11 bin 402 TL olarak belirlendi.

2023 Ocak ayında gelen son zamla birlikte 8 bin 506 TL’ye çıkarılan asgari ücrette Temmuz ayı asgari ücret 2023 ara zammı belli oldu. Bugün saat 11.00 ‘da Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde toplandı. Toplantının ardından yapılan açıklamaya göre asgari ücret maaşı 11 bin 402 TL olarak 1 Temmuz 2023 itibariyle yürürlüğe girecek.

Yapılan ara zam geçen sene oranla %34 oranında zam yapıldı. Yapılan zam 484 dolara karşılık geliyor. İşçi ve işverenin merakla beklediği asgari ücret ara zam üçüncü toplantının ardından belli oldu.

Asgari ücretin açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, “Asgari ücret Temmuz ayından itibaren net 11 bin 402 TL olarak uygulanacaktır. Milletimize hayırlı ve uğurlu olsun. İşçi ve işveren tarafları başta olmak üzere, uzlaşı kültürü içerisinde asgari ücretin belirlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlara milletim adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Haber: Fatma Altınok