Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AŞÇI YARDIMCISI VE TAKI İMALATI KURSLARI AÇILIYOR

aksaray Çalışma ve İş

aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğünce meslekedindirme kursları kapsamında aşçı yardımcısı ve takı İmalatçısı kurslarıaçılacak.

aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürülüğü kursla ilgiliyaptığı yazılı basın açıklamasında;

“kursiyerlere günlük 25 tl ücret ödenecek olup ayrıca işkazası ve meslek hastalığı ve genel sağlık sigortası İŞkur tarafındankarşılanacaktır. bilhassa dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan engellivatandaşlarımızın mesleki eğitimi, rehabilitasyonu ve istihdamı konusundaçalışma gerçekleştiren aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü yeni açılacakolan bu kurslarda da engelli vatandaşlarımıza öncelik sağlayacaktır.

aksaray İŞkur, hİbe projelerİnde tÜrkİye 1.sİ

aktif işgücü politikalarımızın öznelerinden biride hiçşüphesiz ki engelli vatandaşlarımızdır. bu güne kadar engelli vatandaşlarımıziçin kendi işlerini kurmaları halinde 50.000 tl ye kadar hibe desteği projesikapsamında 2018 yılı 1. dönem de 40 engelli 20 eski hükümlü olmak üzeretoplamda 60 vatandaşımıza hibe desteği sağlamıştır ve aksaray ili dezavantajlıgruplar içerisinde yer alan engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımıza yönelik enfazla proje veren il olarak türkiye 1.si olmuştur.

engellİler ÇaliŞma hayatinda daha fazla yer alacaklar

ayrıca toplum yararına programı kapsamında 100 engellivatandaşımız kamu kurum ve kuruluşlarımızda istihdam edilerek çalışma hayatınadâhil edilmiştir. engelli vatandaşlara yönelik engelsiz servis projesi ile 10engelli kardeşimizi servis elemanı olarak eğitimleri devam etmektedir. artıkengelli vatandaşlarımız aksaray ‘da çalışma hayatı içerisinde daha belirginşekilde yer alacaktır. İşbaşı eğitim programlarında ise ilimiz en fazla engelliistihdam eden ilk 10 şehir arasında yer almaktadır.

engelli vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmaları içinengelli dernekleri ve platformları ile iş birlikteliği içerisinde ilgenelindeki bütün engelli vatandaşlarımıza ulaşılarak uygulamalı girişimcilikeğitimi verilmiş bu kapsamda 95 engelli vatandaşlarımıza girişimciliksertifikası verilerek kendi işlerini kurmaları sağlanmıştır.

aktİf İŞgÜcÜ programlarinin Öznesİ dezavanjali gruplar

başta da ifade ettiğimiz üzere istihdam politikalarımızınen öncelikli kesimlerinden biride engelli kardeşlerimizdir. engellivatandaşlarımızın istihdamı, rehabilitasyonu, girişimciliği ve çalışma hayatınahazırlığı noktasında müdürlüğümüzce engelli vatandaşlarımız öncelikli olmaküzere takı İmalatçısı ve aşçı yardımcısı kursları açılacaktır.

aşçı yardımcılığı kursu ile bir taraftan mesleki tecrübeve deneyim elde ederken bir taraftan da aksaray’ımızın unutulmaya yüz tutmuşyemeklerini tekrar yaşatmak ve özel sektörde aranılan ara eleman ihtiyacınıkarşılamaktır.

meslek kurslarina katilma Şartlari

her iki kursumuza dâhil olmak isteyen vatandaşlarımızın12.07.2018 tarihine kadar aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğümüze bizzatmüracaat etmeleri gerekmektedir. kursun bitiminde kurs bitirme sertifikasıverilecektir. aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğümüz ile halk eğitimmerkezi iş birlikteliği ile düzenlenen kursa katılma şartları; takı İmalatçısıkursu için; -kuruma kayıtlı işsiz olmak – 15 yaşını tamamlamış olmak – mesleğingereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak – kurumca aynımeslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak – İş ve meslek danışmanlığıhizmetlerinden faydalanmak – kurslara katılma yönünde yaptırım uygulanmıyorolmak – dezavantajlı gruplarda yer alan kişiler öncelikli olacaktır. aşçı yardımcısıkursu için; – kuruma kayıtlı işsiz olmak – 18 yaşını tamamlamış olmak -mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak -kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak – İş ve meslekdanışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak – kurslara katılma yönünde yaptırımuygulanmıyor olmak – 18-29 yaş aralığında olmak tercih sebebidir.

takı İmalatçısı kursu 16.07.2018 – 17.09.2018 tarihleriarasında, aşçı yardımcısı kursu

16.07.2018 – 10.10.2018 tarihleri arasındauygulanacaktır” ifadelerini kullandı.

basın bülteni

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), doğum
Sıradaki Haber SGK’dan Doğum Yapan Sigortalı Annelere Müjde!