Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaraylı açıklanan hububat fiyatlarından memnun

Buğday ve arpa alım

Buğday ve arpa alım fiyatları açıklandı
Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2023 yılı buğday ve arpa alım fiyatlarını belirlendi. Fiyatlar, ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 TL, arpada ise ton başına 7 bin lira olarak belirlendi. Ayrıca bu fiyatlara ek olarak Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı tüm üreticilere verilecek Hububat Üretim Primi desteğiyle birlikte üreticilerin eline ton başına ekmeklik buğdayda 9 bin 250 TL, arpada ise 7 bin 500 TL geçeceği açıklandı.
Çiftçilerin beklediği açıklama geldi. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2023 yılı için buğday ve arpa alım fiyatları belirlendi. Hububat Üretim Primi desteğiyle birlikte üreticilerin eline ton başına ekmeklik buğdayda 9 bin 250 TL, arpada ise 7 bin 500 TL geçeceği belirtildi.
“FİYATLARIN AÇIKLANMASI ÇİFTÇİYİ MEMNUN ETTİ”
Konuyla ilgili açıklama yapan Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bunu seçim malzemesi yapmadı. Seçimden sonra bir taban fiyatı verdi. Bizim beklentimiz buğdayda 11 civarıydı. Girdi fiyatlarının yüksek olmasına rağmen verilen fiyatta normal. Arpa fiyatları da beklentilerimize göre normal. Biz hiç fiyat açıklanmayacak diye bekliyorduk. Fiyatın açıklanmış olması çiftçilerimizi memnun etti.” dedi.


“ÇİFTÇİLERİMİZE VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN”
AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy’da, “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2023 yılı buğday ve arpa alım fiyatlarını belirledik. Hububat Üretim Primi desteğiyle birlikte üreticilerimizin eline ton başına ekmeklik buğdayda 9 bin 250 TL, arpada ise 7 bin 500 TL geçecektir. Çiftçilerimize ve ülkemize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu. AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk’te, “Çiftçilerimize hayırlı olsun.” dedi. Haber: Fatma ALTINOK