Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’ın lastik doktoru konuştu; Kış gelmeden tedbirinizi alın!

Aksaray’ın lastik doktorundan sürücülere uyarı:
Kışlık lastiklerinizi kar yağmadan değiştirin!

Aksaray’ın lastik doktorundan sürücülere

Aksaray’ın lastik doktorundan sürücülere uyarı:
Kışlık lastiklerinizi kar yağmadan değiştirin!

“Hava sıcaklığı eksiye düştüğünde yazlık lastikler çatlıyor”

Aksaray’da faaliyet gösteren ve “lastik doktoru” olarak bilinen Erhan Alan, sürücülerin kış aylarına hazırlık yaparken kışlık lastiklerini zamanında değiştirmeleri gerektiğini vurguladı. Erhan Alan, makas yolu üzerinde Kentpark karşısındaki iş yerinde, lastik değişiminin önemine dikkat çekerek Aksaraylı sürücülere uyarılarda bulundu.

Sürücüler Kar Yağmasını Beklememeli

Sürücülerin çoğunun kış lastiğini kar yağmadan önce değiştirmediğini belirten Erhan Alan, bu yaklaşımın yanlış olduğunu söyledi. Alan, “Aksaray’da yanlış bir algı var. Sürücüler, lastiklerini kar yağmadan önce değiştirmiyorlar. Oysa ki hava sıcaklığı eksi derecelere düştüğünde yazlık lastiklerde çatlamalar meydana geliyor” dedi. Bu çatlamaların, araçların fren performansını ve durma mesafesini olumsuz etkilediğini ifade eden Alan, “Vatandaşlarımızın bu konuda sıkıntı yaşamasını istemiyoruz. Kasım ayından itibaren lastik değişimlerine başlıyoruz” diye konuştu.

“Kış Gelmeden Lastiklerinizi Değiştirin”

Erhan Alan, kış mevsimi gelmeden sürücülerin lastiklerini değiştirmeleri gerektiğini hatırlatarak, “Kar yağmadan, hava sıcaklığı eksi derecelere düşmeden kış lastiklerinizi takmalısınız” şeklinde tavsiyede bulundu. Alan, yazlık lastiklerin değiştirilmesi sırasında da sürücülerin lastiklerini güvenle muhafaza ettiklerini belirtti.

Lastik Oteli ile Güvenli Muhafaza

Erhan Alan’ın iş yerinde sundukları “lastik oteli” hizmetiyle yazlık lastiklerin uygun koşullarda saklandığını dile getirdi. “Yazlık lastiklerini çıkaran sürücüler, lastiklerini kışlık lastiklerle değiştirirken biz de yazlık lastiklerini lastik otelimizde muhafaza ediyoruz. Yaz mevsimi gelinceye kadar lastikler, bırakıldığı gibi nezih bir ortamda korunuyor ve kullanıma hazır hale getiriliyor” dedi.

Her Türlü Lastik Seçeneği Mevcut

Aksaray’da geniş bir lastik yelpazesi sunduklarını ifade eden Erhan Alan, “Biz Aksaray’ın lastikçisiyiz. Her türlü lastik çeşidimiz var ve tüm sürücülere lastik tedarik edebiliyoruz. İster lastiklerini değiştirmek istesinler, isterse yeni lastik almak istesinler, her türlü ihtiyaca cevap verebiliyoruz” dedi. Lastik doktoru olarak, sürücülerin her türlü lastik sorunuyla ilgilenebilecek donanımda olduklarını belirten Alan, Aksaraylı sürücülere hizmet vermekten gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

“Kış Lastiği Güvenliğiniz İçin Şart”
Erhan Alan, son olarak sürücülerin kış gelmeden kışlık lastiklerini takmalarını tekrar hatırlatarak, güvenli sürüş için bu değişikliğin hayati önem taşıdığını vurguladı.

*Avni KURU