Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’ın dış ticaret istatistikleri belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı dış ticaret istatistiklerini açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Haziran ayı için Türkiye genelinde ihracat ve ithalat değerlerinde düşüş olduğu görüldü.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Ticaret Bakanlığı ile iş birliğiyle hazırlanan dış ticaret istatistikleri 2023 yılının Haziran ayı için belli oldu. Genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2023 yılı Haziran ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde10,5 azalarak 20 milyar 904 milyon dolar olurken, ithalat yüzde 17,5 azalarak 26 milyar 64 milyon dolar olarak yansıdı.

Bunun yanı sıra Ocak-Haziran ayları içerisinde bulunan dönemde ihracat oranları yüzde 1,9 azaldı. Aynı dönem içerisinde yer alan ithalat oranlarında ise yüzde 4,1 oranında bir artış yaşandığı görüldü.

TÜİK tarafından açıklanan veriler arasında Aksaray’ın dış ticaret istatistikleri de yer aldı. Buna göre; Aksaray’da Haziran ayında ihracat yüzde 30,0 azalırken, ithalat yüzde 240,2 arttı.

Haber. Ağustos Gerçe