Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’dan ihracat atağı: Mart ayında 16 milyon doları aştı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Mart 2025 Dış Ticaret İstatistikleri’ne göre Aksaray, 16,2 milyon dolarlık ihracat ve 9,8 milyon dolarlık ithalatıyla dikkat çekti. Bölgedeki birçok ilden daha fazla ihracat yapan Aksaray, dış ticaret fazlası veren nadir şehirlerden biri oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Mart

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Mart 2025 Dış Ticaret İstatistikleri’ne göre Aksaray, ihracat performansıyla dikkat çeken şehirler arasında yer aldı. Mart ayında Aksaray’ın ihracatı 16 milyon 276 bin ABD doları olarak gerçekleşirken, ithalatı ise 9 milyon 880 bin ABD doları oldu. Böylece şehir, 6 milyon 396 bin dolarlık dış ticaret fazlası verdi.
Bölgedeki diğer illerle kıyaslandığında Aksaray’ın dış ticaretteki başarısı daha net ortaya çıkıyor. Kırşehir, 24,7 milyon dolarlık ihracata rağmen 33,9 milyon dolarlık ithalatla dış ticaret açığı verirken, Nevşehir 36,2 milyon dolarlık ihracatına karşılık sadece 6,7 milyon dolarlık ithalat yaptı. Niğde ve Kırıkkale gibi illerde ise ithalat ve ihracat rakamları Aksaray’ın gerisinde kaldı.

Haber Merkezi