Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da yüzüne bakılmıyor! Başka yerlerde can suyu oluyor

Volkanik cürufla düşük maliyetli

Volkanik cürufla düşük maliyetli organik tarım yapılıyor

Aksaray’da volkanik cürufla üretilen ve düşük maliyetli olan organik sebzeler yetiştiriliyor. Düşük maliyetli olan bu yetiştirme yöntemi ayrıca Türkiye’nin dört bir yanından yoğun ilgi görüyor.

Aksaray’da volkanik cüruf kullanılarak topraksız tarım yapılan serada çeşitli sebzeler yetiştiriliyor. İthalat oranını düşürmek ve yerli üretime geçmek adına hayata geçirilen projede başarılı sonuçlar elde ediliyor. Topraksız Tarım Üretim Serası’nda, üretilen ve insan, bitki ve hayvan sağlığına herhangi bir olumsuz etkisi bulunmadığı tespit edilen volkanik cürufla topraksız tarım üretiminde büyük bir başarı sağlandı.

Sıcak veya soğuk iklimlendirme ekipmanlarına gerek kalmadan üretim yapılmasına olanak sağlayan ve uzun ömürlü aynı zamanda ekonomik olan cürufla sebze yetiştirmede başarılı sonuç elde edildi. Biber, marul gibi yeşil bitkilerin yetişmesinde kullanılan ve sağlıklı bir şekilde yetişen sebzeler Türkiye’nin dört bir yanından ilgi görerek talep ediliyor. Ayrıca cürufla yetişen bitkiler daha kısa sürede gelişim gösteriyor. Böylece cüruf kullanarak hem bitki beslemesinde organik besleme sağlanıyor hem de yerli bir üretim modeli hayat bulmuş oluyor. Haber: Ağustos GERÇE