Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Kobilere %100 hibe desteği verilecek

Ahiler Kalkınma Ajansı, bölgedeki

Ahiler Kalkınma Ajansı, bölgedeki imalat sanayiinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin danışmanlık ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik teknik destek programı için toplam 2.500.000 TL bütçe ayırdı.

Ahiler Kalkınma Ajansı, Teknik Destek Programı tanıtım toplantısı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşti.

Ahiler Kalkınma Ajansı, bölgesel kalkınma için önem arz eden alanlarda kurumsal kapasitenin geliştirilmesi amacıyla Teknik Destek Programını başlattı. Bölgedeki imalat sanayiinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin danışmanlık ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak açılan Teknik Destek Programı için toplam 2.500.000 TL bütçe ayrıldı. İçinde Aksaray’ın bulunduğu 4 ilde Teknik Destek Programı tanıtım toplantısı düzenleniyor.  Aksaray’da düzenlenen toplantıya program yönetim biriminden Gökhan Gömcü, Pelin Aydoğan ve KOBİ’ler katıldı.

Proje başına 200 bin TL’ye kadar %100 oranında destek sağlanacak teknik destek programının tanıtımı için AHİKA program yönetim biriminden Gökhan Gömcü; “Kobiler için kendi danışman havuzumuz var.  Onlardan da teklif alacağız ve sizin için en uygun danışmanı bulmaya çalışıyoruz. Bu en ucuz danışman anlamına gelmesin.  En yetkin ve en uygun fiyatta diyelim danışman olarak ikisine de bakıyoruz kriter olarak. Başvurularımız artık matbu şekilde elden verilmiyor. Tamamen bilgisayar ortamı, internet ortamında KAYS uygulama www.sanayi.gov.tr adresinden online olarak yapılıyor. Sadece e-devlet şifresi ile giriş yapıyoruz. O yüzden mutlaka bir e-devlet şifreniz olması gerekiyor dedi.

KAYS sitemi ve teknik gerekler hakkında bilgi verdikten sonra Teknik Destek Programı’nın şartlarından bahseden Gökhan Gömcü; Bu program üzerinde gerçek kişiler kar amacı gütmeyen kuruluşlar başvuru sahibi olamaz. Bu önemli bir husus bunu belirtelim. Süre 6 ay ile kısıtlı bunu 6 aydan uzun bir süre proje süreniz varsa uygun değil. Aynı yıl içerisinde 1 defa destek almaya başvurabilirsiniz. Başvuru sahibine doğrudan bir mali desteğimiz yok 200.000 TL maksimum destek var. Bunun üzerinde varsa da bunu biz ödeyemiyoruz. O yüzden maksimum 200.00 TL KDV dahil fiyat almamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Ajans tarafından sağlanacak teknik destek sadece uzman temini ve yol konaklama giderleri kapsar diyerek program kapsamında bilgi veren Gökhan Gömcü; Yani burada bir makine teçhizat alımı hammadde alımı gibi giderler söz konusu değildir. Bu sadece danışmanlık hizmeti alımıdır. Destek oranımız %100 yalın üretim konusu içerisinde KOBİ’nin en az bir adet üretim hattı ve bir mühendis istihdamı bulunduğu kanıtlanması gerekiyor. Ayrıca son 3 ayda 15 çalışan şartının korunduğu şartı da var. Başvuru tarihimiz Haziran ise, Hazirandan geriye dönüp SGK kaydını 15 çalışanın kaydını sitemize girmemiz gerekiyor diyerek sözlerine son verdikten sonra KAYS programının kullanımı anlatıldı.

Kobilerin sorularını yanıtlayan AHİKA temsilcileri teknik detaylar için iletişim bilgilerini paylaşmasıyla tanıtım toplantısı sona erdi.

Haber Avni Kuru