Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da kanser hastası kadın, çeyizle moral buldu

Aksaraylı ev hanımları hem

Aksaraylı ev hanımları hem öğreniyor hem ek gelir elde ediyor. Aksaray’da Üretebilmenin ve ek gelir elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren kursiyer Zeliha Mutlu; “Ben kanser hastasıyım buraya geldim evde sıkılıyorum mesela. Ben buraya aslında kızımın çeyizlerini yapmaya geldim. Araştırdık 25 bin tutuyordu sadece çeyizi. Ben de ben gidip yapayım hem öğreneyim dedim. Şimdi buraya nakış için geldim ama dikişi daha çok seviyorum.” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı hayat boyu öğrenmeye ilişkin hizmetleri kapsamında vermiş olduğu eğitimler özellikle ev hanımları tarafından yoğun ilgi görüyor. Dikiş nakış kursuna katılan Aksaraylı kadınlar hem öğreniyor hem üretiyor hem de ek gelir elde ederek aile bütçesine katkı sağlıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı hayat boyu öğrenme hizmetleri kapsamında Aksaray Halk Eğitim Merkezinde verilen eğitimler özellikle ev hanımlarından yoğun ilgi görüyor. Eğitim kapsamında dikiş, nakış işinin inceliklerini öğrenen hanımlar hem kendi ve ailelerinin kıyafetlerini üretiyor hem de ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri satışa sunarak aile bütçesine katkı sağlıyor. Gün boyunca atölyede yoğun tempoda çalışan hanımlar hayallerini üretime dökerek kendi tasarımlarını giymenin mutluluğunu yaşıyor. Yediden yetmişe herkesin ilgisini çeken kursta kursiyerler sipariş de alarak hem pratik yapıyor hem de ek gelir elde ederek aile bütçesine katkı sağlıyor.
BURADA HERKES KENDİ KIYAFETİNİ KENDİ ÜRETİYOR
Standart bedenlerde ve standart üretimde kendi arzlarına göre ürün bulamadıklarını dile getiren kursiyer Merve Uzun; “ Burada olmaktan gayet mutluyum. Burada herkes istediğini dikip giyebiliyor. Çocuğumun istediği bir kıyafeti akşam dikip sabah giydirebiliyorum. İstediği renk istediği model. Mesela ben büyük bedenim bazen bulamıyorum kendi istediğimi dikip giyebiliyorum yani. Mesela bugün çocuğum doğum günü var onun için kostüm diktim.” ifadelerini kullandı.
ÜRETİYORUZ, GİYDİRİYORUZ, EK GELİR ELDE EDİYORUZ
Yediden yetmişe yoğun ilgi gören kursta kursiyerlerden kimisi çocuklarını, kimisi ise torunlarını mutlu edebilmek adına kimisi ise çeyiz hazırlıkları için kollarını sıvıyor. Çocuklarını okula gönderen hanımlar üretim için kursun yolunu tutuyor. Kursa rağbetin fazla olduğunu ve gelir elde etmek için de bir fırsat olduğunu ifade eden kurs hocası Hatice Kuş; “Kıyafetler çok pahalandı o yüzden çok rağbet var kıyafet konusunda. Üretiyoruz, giydiriyoruz, ek gelir elde ediyoruz. Çocuklar da seviyor, ‘al demiyor bana şunu dik’ diyorlar yani onlar da mutlular. Okullara sıra örtüsü diktik, ferace diken oldu mesela, dış kıyafet diken oldu, minder yüzü sipariş alanlar var. Burada bütün gün bir şeyler üretiyoruz.” İfadelerini kullandı.
Üretebilmenin ve ek gelir elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren kursiyer Zeliha Mutlu; “Ben kanser hastasıyım buraya geldim evde sıkılıyorum mesela. Ben buraya aslında kızımın çeyizlerini yapmaya geldim. Araştırdık 25 bin tutuyordu sadece çeyizi. Ben de ben gidip yapayım hem öğreneyim dedim. Şimdi buraya nakış için geldim ama dikişi daha çok seviyorum.” dedi. Haber: Ağustos GERÇE