Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da İşçiler Ayaklandı; İstifa Çağrısı Yaptı!

Aksaray’da Sendikanın haklarını savunmadığını

Aksaray’da Sendikanın haklarını savunmadığını iddia eden çalışanlar ayaklandı: İmza kampanyası başlatan işçiler  işten çıkarılan arkadaşları için eylem yaptı.

Aksaray’da OSB’de faaliyet gösteren bir Fabrikada Öz İplik İş Sendikasının haklarını savunmadığını iddia eden çalışanlar, sendika üyeliklerini iptal ederek ve imza kampanyası başlatarak eyleme geçti. Ancak işverenin müdahalesi sonucu 8 işçinin işine son verildiği iddiası ile direniş ve eylem başladı.

Aksarayda faliyet gösteren bir Fabrikada Öz İplik İş Sendikasının haklarını savunmadığını iddia eden çalışanlar, sendika üyeliklerini iptal etmeye ve imza kampanyası başlatmaya başladılar. Bu girişim, işverenin sendika hakkındaki tutumunu protesto etmek amacıyla başlatıldı. Ancak işveren, sendikanın gitmeyeceğini ya fabrikanın kapatılacağını ya da küçültmeye gidileceğini belirterek, 8 işçinin işine son verdiği iddia edildi.

Bu kararın ardından, işten çıkarılan ve fabrikada kalan işçi arkadaşları, hem çıkarılan arkadaşlarının haklarını savunmak hem de kendilerinin geleceğini güvence altına almak için direniş göstererek eylem yaptılar.
İşçiler, sendikanın haklarını savunmadığını ve sendika üyeliklerini iptal ettirmek istediklerini belirterek işten çıkarmalara neden olan sendikaya karşı birlikte mücadele edeceklerini hiçbir şeyin kendilerini yıldıramayacağını belirtti.
Haber; Fatma Altınok