Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da hububatta yüksek rekolte beklentisi arttı

Hububatta yüksek rekolte beklentisi

Hububatta yüksek rekolte beklentisi arttı
Bahar yağmurları, hububatta yüksek rekolte beklentisini artırdı. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, hububatta ekim döneminin ardından ilkbaharın da yağışlı geçmesi nedeniyle yüksek rekolte beklediklerini bildirdi.
Yağışların düzenli gerçekleştiğini söyleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, “Çiftçilere hububat tohumu dağıtıldığını, arpa ve buğday ekim alanlarında artış sağlanıyor. Hükümetimiz tarafından alınan karar doğrultusunda Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alımların yapılması da çiftçilerimizin bu stratejik ürüne yönelmesinde etkili oluyor.
Yapılan tarla kontrollerinde ürün gelişimlerinin iyi durumda olduğunun görüldüğünü ifade eden Saklav, “Eğer şartlar böyle devam ederse rekoltede 2022 yılına göre yüzde 20-25 civarı artış beklenmektedir. Bu yıl mevsim yağmurlu ve çok güzel şartlarda devam ediyor. İnşallah hasada kadar afetsiz bir dönem geçirirsek kaliteli ve yüksek rekolteli ürün elde edeceğimizi umuyoruz. Bu durumun çiftçimiz, şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine de büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Şimdiden tüm çiftçilerimizin bereketli ve bol kazançlı bir hasat dönemi geçirmelerini temenni ediyoruz.”diye konuştu. Haber: Ağustos GERÇE