Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da 2024 hasat sezonu başladı: İlk mahsul altın değerinde satıldı!

Aksaray’da 2024 yılı hasat sezonu başladı ve ilk mahsul Ticaret Borsasında satıldı. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen açık arttırmada, Yenikent Kasabası’ndan Osman Kaya’nın arpası satıldı. Vali Kumbuzoğlu, çiftçiler için bereketli bir yıl diledi ve TMO’nun yenilenen randevu sistemiyle üreticilerin rahat edeceğini vurguladı.

Aksaray'da 2024 yılı hasat

Aksaray’da 2024 yılı hasat sezonu başladı. İlk mahsul, Aksaray Ticaret Borsası’na getirilerek burada işlem gördü. Ticaret Borsası satış salonunda yapılan ilk ürün satışına Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu da katıldı. Yenikent Kasabası’ndan üretici Osman Kaya’ya ait olan ilk mahsul arpa, açık arttırma yöntemiyle satıldı.

Vali Kumbuzoğlu, sezonun ilk satışının ardından yaptığı konuşmada yeni hasat sezonunun hayırlı olmasını diledi. Üretici Osman Kaya’ya ilk mahsul ve ilk satış anısına altın hediye edildi. Vali Kumbuzoğlu, “2024 yılı çiftçilerimiz için inşallah bereketli bir yıl olur. Hasat sezonu tüm üreticilerimiz için hayırlı olur. Osman kardeşimizin getirdiği arpayı alan Erdal Yıldız kardeşimizi de tebrik ediyorum” dedi.

Randevu Alamıyorum Diyen Üretici Olmayacak!

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) 2024 yılı hububat alımlarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Üreticilerin elinde son ürün alınana kadar alım faaliyetlerinin devam edeceğini belirten Kumbuzoğlu, TMO’nun randevu sisteminin yenilendiğini ve randevu alamayan üretici kalmayacağını söyledi.

Vali Kumbuzoğlu şöyle devam etti:
“Aksaray tam bir tarım şehridir. Birçok ürünün üretiminde Türkiye’de ilk on içindedir. Türkiye’nin her sofrasında, her lokmasında Aksaraylı çiftçilerin alın teri vardır. 2024 yılı için de hububat alım hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Aksaray’da 14 lisanslı depo ve 3 geçici alım merkezi ile toplam 17 noktada alım faaliyeti yapılacak. TMO’nun randevu sistemi yenilendi. Sistem, Eylül ayına kadar açık olacak ve ‘Randevu alamıyorum’ diyen üretici olmayacaktır. Üreticimizin son ürünü alınana kadar alım faaliyetlerine devam edecektir. ÇKS’ye kayıtlı üreticilerin, alım standartlarına uyan tüm hububatı alınacak şekilde planlama yapılmıştır. Ürünlerimizin bereketli olmasını temenni ediyor, tüm üreticilerimize teşekkür ediyorum.”

Gerçekleşen etkinliğe, Vali yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, TMO Müdürü Abdulmüttalip Özdemir ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Avni KURU