Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray iş dünyası önemli toplantıya katıldı; Kadınlara fırsat doğdu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), kadın istihdamını artırmak ve nitelikli iş gücü yetiştirmek amacıyla önemli bir iş birliğine imza attı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

KADIN İSTİHDAMI VE NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ İÇİN ÖNEMLİ ADIM: TOBB’DA PROTOKOL İMZALANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), kadın istihdamını artırmak ve nitelikli iş gücü yetiştirmek amacıyla önemli bir iş birliğine imza attı. TOBB ev sahipliğinde gerçekleştirilen “İş Dünyası İstişare Toplantısı”na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ve Meclis Başkanı Fatih Tekin de katıldı.

NİYEP VE KADIN İSTİHDAMI PROTOKOLÜ İMZALANDI

Toplantıda, İŞKUR ve TOBB arasında Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP) ve Kadın İstihdamı İş Birliği Protokolü imzalandı. Bakan Işıkhan, törende yaptığı konuşmada, 2002’den itibaren gerçekleştirilen ekonomik reformlar sayesinde Türkiye’nin büyüme performansında diğer ülkelerden ayrıştığını belirtti. Ayrıca, kadın istihdamını artırmaya yönelik atılan adımların, güçlü Türkiye vizyonu doğrultusunda sürdürüldüğünü vurguladı.

KADIN İSTİHDAMI İÇİN YENİ FIRSATLAR

Kadınların iş gücüne katılımını artırmayı amaçlayan bu iş birliği, özellikle TOBB’un desteğiyle kadınların iş dünyasında daha aktif yer almasını sağlayacak. Bakan Işıkhan, İş Pozitif Programı ile 485 bin kadının çalışma hayatına kazandırıldığını ve kadın istihdamı için atılan bu adımların, toplumsal kalkınma açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI DA TOPLANTIDA YER ALDI

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ve Meclis Başkanı Fatih Tekin, toplantıda Aksaray iş dünyasının sorunlarını ve taleplerini Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’a ileterek, yerel sorunların çözümü için görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıda imzalanan protokoller, kadın istihdamının artırılması ve nitelikli iş gücü yetiştirilmesi konularında yeni fırsatlar sunarken, iş dünyasında kalıcı çözümler üretilmesi hedefleniyor.

* Avni KURU

Sağlık Sen üyeleri aldıkları bu
Sıradaki Haber Sağlık-Sen Aksaray Şube Başkanı Rıfat Kaya’dan üyelerine müjdeli haber!