Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKSARAY GÖZ DOLDURDU

İstanbul beylikdüzü fuar alanında

İstanbul beylikdüzü fuar alanında bu yıl 23.´sidüzenlenen ´´uluslararası doğu akdeniz turizm fuarında (emitt) aksaray standıgöz doldurdu.

 

dünyanın 5. büyük turizm fuarı olan ´´uluslararası doğuakdeniz turizm fuarı (emitt)  kültür veturizm bakanımız sayın mehmet nuri ersoy´un katılımlarıyla İstanbul beylikdüzütÜyap fuar ve kongre merkezinde gerçekleştirildi.

kapadokya turizm bölgesi içerisinde yer alan ilimizaksaray´da, emitt 2019 fuarı´nda yerini aldı. fuara katılan kurum vekuruluşlarımız ilimizde öne çıkan kültür ve turizm değerlerimizi tüm yönleriile ziyaretçilere tanıttılar. aksaray standında tanıtıcı yayınlar, görselsunumların yanında, el sanatları, yöresel ürünlerimiz ve folklorik değerlerimizsergilendi. Şehrimizle özdeşleşmiş tarihi ve manevi şahsiyetler etkili birşekilde anlatıldı. aksaray belediyesinin tanıtım yüzü “aslancan” daaksaray standını ziyaret edenlere ve özellikle de çocuklara çeşitli hediyelerleberaber tanıtıcı yayınlarımızı dağıttı.

fuara ilimizden aksaray valiliği koordinasyonunda;aksaray belediyesi, kültür ve turizm müdürlüğü, güzelyurt, gülağaç, sultanhanıİlçeleri, ihlara belediyesi, ahiler kalkınma ajansı

ve ilimizde faaliyet gösteren turizm işletmeleri iştiraketti.

fuarın açılışıyla beraber aksaray standında misafirleriniağırlayan aksaray belediye başkanı sayın haluk Şahin yazgı ve beraberindekiaksaray heyeti ayrıca fuar alanında yer alan diğer illeri ve turizmkuruluşlarını da ziyaret ettiler.

tasavvufun kalbi aksaray

oluşturulan aksaray standında tarihi ve manevişahsiyetlerimize yer verilerek aksaray´ın tasavvuf yönü öne çıkarılırken,ayrıca ilimizin kapadokya unsuru değerlerine, köklü tarihi kimliğine yerverildi. aksaray standına gelen ziyaretçilere yunus emre ve somuncu baba´ya aitöğüt ve şiirler dağıtılarak, salihler Şehri aksaray´a dikkat çekildi.

yöreselÜrünlerimize yoğun İlgi

İlimiz standı içerisinde yer alan yöresel ürünlerbölümünde aksaray´da üretilen ve yetiştirilen ürünlere rağbet oldukça fazlaydı.yöresel ürünler bölümünde yer alan aksaray bulama helvası, aksaray tahanlısı,hasandağı bal´ı, eşmekaya yoğurdu, ağaçöeren cevizi, Çerezlik kabak ve ayçiçeğiile aksaray´daki fabrikalarımızda üretilen pişmaniye, peynir, sucuk, pastırmave diğer et ve süt ürünlerine de ziyaretçiler hayran kaldılar.

 “en etkin tanıtım yapan İl” Ödülü aksaray´averildi

bu yıl 23.´si düzenlenen doğu akdeniz uluslararası turizmve seyahat fuarı emitt´te “en etkin tanıtım yapan İl” ödülü aksaray´a layıkgörüldü.

tÜyap fuarcılık yetkililerince gerçekleştirilen anketçalışmalarının neticesinde fuarın en iyileri belirlendi. fuarın son gününde eniyilerin yer aldığı ödüller sahiplerine verildi. emitt 2019 destinasyonlar dalında“en etkin tanıtım yapan İl” ödülü, aksaray valiliği ve aksaray belediyesi´ninoldu. aksaray standının ödülünü valilik adına İl kültür ve turizm müdürümustafa doĞan, aksaray belediyesi adına da başkan yardımcısı güven kemerkayaaldı.

doğan, yaptığı açıklamada; ülkemizden birçok il ve beldeile seksenin üzerinde ülkenin kültürel ve turistik değerlerinin tanıtıldığı,yaklaşık 150 bin katılımcının ziyaret ettiği böylesine büyük bir fuarda “enetkin tanıtım yapan İl” ödülünü almanın gurur verici olduğunu ifade etti. bu vebenzeri organizasyonlarla aksaray´ın kültür ve turizm potansiyelinin ne denligüçlü olduğunun bir kez daha anlaşıldığını belirten doğan, aksaray´ın tanıtımıçalışmalarına destek veren herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray’da Kurban Bayramı hazırlıkları hız
Sıradaki Haber Aksaray’da Kurban Bayramı telaşı başladı!