Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AHİLERDEN BAŞKAN YAZGI’YA ZİYARET

ahilik kültürü haftasıkutlamaları kapsamında

ahilik kültürü haftasıkutlamaları kapsamında “ahilik haftası kutlama komitesi” belediye başkanı halukŞahin yazgı’yı ziyaret etti. başkan yazgı, ahiliğin, esnaf ve sanatkâr arasındadayanışma ile birlik ve beraberliği sağlayan bir teşkilat olduğunu ifade etti.

aksaray esnafsanatkârlar odaları birliği başkanı doğan ceylan, İl ticaret müdürü vahit Özer,ahilik haftası kutlama komitesi üyeleri ve beraberinde yılın ahisi seçilenÇapan Özkanlı ile birlikte belediye başkanı haluk Şahin yazgı’yı ziyaret etti.

 esnafsanatkârlar odaları birliği başkanı doğan ceylan ahiliğin önemi hakkındabilgiler verdi.

ceylan “ osmanlıdangünümüze kadar gelen ahilik kültürünü yayma, geliştirme ve yaşatma adınaheyetimizle birlikte belediye başkanımızı makamında ziyaret ettik. ahilikhaftamızı inşallah her yıl olduğu gibi aksaray’ımızda ve ülkemizde huşu ilekutlayacağız. esnaf ve sanatkârlarımızla memleketimize hayırlar getirmesinidiliyorum. bizim de esnalarımızın ahi evran hazretlerinin 13. yüzyılda kurduğuesnaf teşkilatları gibi o kültürle, o anlayışla, o ahlakla çalışmaları içingayretlerimiz var. 15 temmuzda olduğu gibi, hükümetimize yapılan parapolitikası gibi konularda da esnaf ve sanatkârlarımızın ayakta durarakdevletimize, hükümetimize ve sayın cumhurbaşkanımıza büyük destek ve katkılarıoldu. yanında dimdik durdular hiçbir şeye tenezzül etmeden fırsatçılıklarazemin hazırlamadan esnaf ve sanatkârlarımız devletin yanında olmayı başardı. butabi ki osmanlı döneminden selçuklu döneminden ve kurtuluş savaşından tutunda bugüngünümüze kadar türk milletinin birlik ve beraberliği için esnaf ve sanatkârlarınne kadar büyük bir kaynak olduğunu hep birlikte yaşayıp görüyoruz. esnaf ve sanatkârlarımızbütün zor günlerde, dar günlerde devletin bölünmez bütünlüğünü sağlamak adınaezanın dinmemesi, bayrakların inmemesi ve vatansız kalmamak için bütüngayretlerini ortaya koymuştur.” şeklinde konuştu.   

başkan yazgı, ahilikkültürünün yüzyıllar boyunca süre gelen bir teşkilat olduğunu belirtti. 

 belediye başkanıyazgı, aksaraylı esnaf ve sanatkârların ahilik haftasını kutlayarak şunlarısöyledi  “medeniyetimizin esaslarındanbir tanesi de ahilik teşkilatı. İşin can damarı ticaret erbapları ve ahilikteşkilatıdır. İlk eğitimi orada veriyorlarmış, ahlakı da orada öğretiyorlarmış,insanca yaşamayı da orada öğretiyorlarmış. bu kurum ne kadar büyük ve güçlü olursa medeniyette daha iyi ayaktadurabiliyormuş. dolayısıyla bu tarihten bize gösterilen bir nokta oldu. İnsanahizmet etmek en büyük vazifedir. Önce tabi ki allaha kulluk edeceğiz. sonra dainsanlara hizmet edeceğiz. bizde esnaflıkta aldığımız eğitimi ve kültürübelediye de uygulamaya çalışıyoruz. belli bir noktaya getirdik. birçok projemizvar. allah nasip ederse onları da ayağa kaldırmak için çalışacağız. ”dedi.   

başkan yazgı, ahilikhaftası münasebetiyle esnaf odaları birliği başkanı doğan ceylan’a, kutlamakomitesine ve oda başkanlarımıza nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum.esnaflarımızdan yılın ahisi seçilen Çapan Özkanlı’yı da tebrik ediyorum” dedi.

haber merkezi 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray'ın Sevinçli köyünde, arpa ekili
Sıradaki Haber Aksaray’da tarım arazisi alevlere teslim oldu! İşte o anlar!